Elja Trum

Auto's van Tesla als veiligste getest

zaterdag 13 oktober 2018, 13:13 door | 390x gelezen | 0 reacties

De Tesla Model S en Tesla Model X hebben beide al uitstekende scores ontvangen als veilige auto's, maar het Amerikaanse NHTSA heeft nu geoordeeld dat de Tesla Model 3 nog veiliger is.

De National Highway Traffic Safety Administration test alle auto's die in Amerikaan de weg op gaan. Als een auto daar niet goed uit komt mag hij ook niet in Amerika rond rijden.

Volgens het bureau is de Tesla Model 3 de auto waarin je de minste kans hebt om gewond te raken, zo is te lezen op Tesla's blog.

NHTSA - Tesla's het veiligste


Wanneer je in de Model 3 crasht is de kans om gewond te raken minder dan 6 procent.

Het leuk aan de Tesla Model 3 is dat de auto op ontzettend veel vlakken gewoon beter is dan vrijwel alle andere brandstofauto's. Er zijn dus vrijwel geen vlakken waar je als automobilist een stapje terug doet als je een Tesla koopt; je gaat er eigenlijk alleen maar op vooruit.

In de video hieronder zie je de crashtesten die uitgevoerd zijn. Wel een beetje pijnlijk zoveel mooie auto's vernietigd te zien worden.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.