Elja Trum

Video: 16 jaar Tesla

dinsdag 2 juli 2019, 09:09 door | 384x gelezen | 0 reacties

Gisteren, op 1 juli, was het 16 jaar geleden dat Tesla opgericht is. Video editor Billy Crammer maakte deze video waarin de afgelopen 16 jaar in vogelvlucht voorbij komen.


16 jaar geleden startte Martin Eberhard en Marc Tarpenning het bedrijf met het plan om een elektrische auto te maken. Ze wilde een op een Lotus gebaseerde elektrische bolide maken, maar hadden daarvoor wel zo'n 7 miljoen dollar nodig.

Elon Musk was toen net SpaceX gestart met de miljoenen die hij verdiend had met de verkoop van Paypal en zocht ook nog naar een investeringsmogelijkheid in elektrisch vervoer. Martin en Marc hoorde daarvan en vlogen naar Los Angeles om met hem te praten.

Na twee gesprekken (op vrijdag en maandag) liet Elon hun weten dat hij mee deed en investeerde 6,5 miljoen dollar in het bedrijf. Elon werd hiermee de grootste aandeelhouder en voorzitter van de raad van bestuur.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.