Elja Trum

Eerst Model 3's vanavond geleverd

woensdag 6 februari 2019, 13:31 door | 856x gelezen | 4 reacties

Zelf ben ik nog steeds vol ongeduld op een SMSje van van Tesla aan het wachten over de levering van mijn Model 3, maar de eerste leveringen in Europa gaan vandaag van start!


Eergisteren kwam het eerste schip met Tesla's aan in Zeebrugge (de Glovis Captain). Uiteraard waren er een aantal Tesla fans aanwezig om dat vast te leggen - ook al was het midden in de nacht.

Inmiddels is het schip al weer vertrokken. De 1.400 Tesla's Model 3's die aan boord waren zijn al uitgeladen en op het forum is te lezen dat een aantal kopers hun Model 3 vanavond nog op kunnen halen. Zelfs als ze eigenlijk een afspraak voor levering op volgende week hadden staan.

Tesla Model 3 bij Zeebrugge

Foto's door Kurt Hellyn

Ongeduld


Zelf ben ik behoorlijk ongeduldig aan het worden. Aan mijn auto is nog geen VIN-nummer toegekend Ún ik heb ook nog geen afleverdatum doorgekregen. Ik heb bijna drie jaar geduldig kunnen wachten, maar nu wil ik toch wel heel graag snel mijn auto hebben.

Gisteren is de laadpaal gemonteerd, dus ik ben er echt al helemaal klaar voor.

Helaas kunnen de medewerkers van het Nederlandse Delivery team geen hulp bieden. Zij geven aan dat alles goed gereed staat en dat ik niks anders kan doen dan wachten op het SMSje over de levering. Laten we hopen dat die snel komt!

Dat ik er duidelijk te veel mee bezig ben, blijkt wel uit een droom die ik afgelopen nacht had waarbij ik in mijn Tesla Model 3 bezig was om de autopilot proefperiode in te schakelen. Tijdens het rijden, waarover mijn bijrijder aan het klagen was.

Meer schepen onderweg


Ook de tweede boot (de Glovis Cosmos) is trouwens onderweg en komt aanstaande zaterdag aan. Begin volgende week staat er dus weer een nieuwe lading te leveren Model 3's klaar.

Het derde schip, de Aurora, komt als het goed is aan op vrijdag 15 februari.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

4 reacties

 1. gast schreef op woensdag 6 februari 2019 om 14:24

  Beste Elja, ik droom met je mee !! Mijn eerste reservering is van april 2017, maar ook ik heb nog geen SMS gehad , ik hoop dat mijn droom niet te lang duurt. Ik waardeer zeer de up-dates van jou.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 6 februari 2019 om 22:44

  De leveringen vanavond zijn niet doorgegaan en verplaatst naar morgen. Het is niet heel goed duidelijk waarom niet. Er werden verschillende excuses genoemd.

  We gaan er vanuit dat morgen de leveringen wel goed plaats vinden.

 3. Jos Driessen
  Jos Driessen schreef op vrijdag 8 februari 2019 om 09:52

  Zie net dat we nog geen autopilot krijgen.
  Dat verklaart waarom de eerste registraties bij RDW catalogus waarde zonder AP hebben gekregen.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op vrijdag 8 februari 2019 om 09:57

  @Jos; Las het ook, maar toch lijkt dat inmiddels al weer verholpen te zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.