Elja Trum

Eerste ervaringen van Model 3 gebruikers

maandag 1 januari 2018, 14:07 door | 168x gelezen | 0 reacties

Sinds een week of twee worden er daadwerkelijk Tesla Model 3's uitgeleverd aan consumenten. Er verschijnen dus erg veel filmpjes en geschreven ervaringen van Model 3 eigenaren op het web. Wat zijn de ervaringen van deze gebruikers?

Uiterlijk


Het is best lastig om een driedimensionaal object goed te laten zien op een tweedimensionaal plaatje. Volgens de mensen die nu al een Model 3 in het echt gezien hebben is de Model 3 in de praktijk een stuk mooier dan op afbeeldingen.

In onderstaande video lopen ze om een mooie midnight silver Model 3 heen. Owh, en ze rijden uiteraard ook een stukje.


Bouwkwaliteit


In elk geval zijn de eerste gebruikers erg tevreden over de bouwkwaliteit. Deze schijnt erg goed te zijn. Nu was het natuurlijk zo dat dit bij de eerdere Model S en Model X modellen niet zo goed op orde was. In vergelijking lijkt het nu -ook bij deze eerste modellen- al behoorlijk goed te gaan.


De huidige eigenaren zijn natuurlijk nog mensen die ook een Model S of X hebben. Zij hebben dus hun eerdere ervaring hiermee als uitgangspunt.

Wat ik zo in de filmpjes voorbij zie komen is het nog niet op het niveau van bijvoorbeeld een BMW of Volkswagen. Aangezien het nog om de eerste paar duizend geproduceerde modellen gaat is het toch al erg goed.

Interieur


Bij het verschijnen van de eerste beelden van de Model 3 was er best wat commentaar op het minimalistische dashboard van de auto. In de praktijk lees ik er vooralsnog echter weinig klachten over. Het dashboard wordt wel ervaren als vernieuwend, 'alsof je in een ruimteschip zit'.

Tesla Model 3 interieur


Voornamelijk positieve reacties, lees ik dus. Al zijn er ook wel wat mensen die na 500 kilometer rijden nog niet gewend zijn aan het ontbrekende scherm recht voor je neus achter het stuurwiel.

Over het scherm zijn de gebruikers enthousiast. Het scherm lijkt een hogere resolutie te hebben dan in de andere Tesla's en reageert ook vloeiender op aanrakingen. Ook kun je gemakkelijker bij het scherm dan in de andere modellen van Tesla.

Het navigatiesysteem is anders dan in de Model S en X en men is er erg enthousiast over. In onderstaande video wordt de werking van de navigatie mooi getoond.


Alleen de camera die aan gaat bij het achteruit rijden mag volgens de kenners nog wel verbeteren. Vergeleken met de Model S of X is het beeld dat de camera geeft een stuk slechter.

Met zijn grote ramen schijnt het zicht naar buiten overigens prachtig te zijn. Het uitzicht is nog beter dan in de Model S. Ook voelt de auto ontzettend ruim aan door zijn lichte opzet. De stoelen zijn comfortabel, vergelijkbaar met de stoelen in nieuwe Model S of X'en.

Audio


Waar eigenaren erg enthousiast over zijn is de geluidskwaliteit van het audiosysteem. Deze moet erg goed zijn en is in elk geval hoorbaar beter dan in de huidige Model S, die reeds een geüpdatet geluidssysteem heeft ten opzichte van de eerdere modellen.

Momenteel wordt de Model 3 alleen nog maar geleverd met het Premium pakket. Hier zit een beter audiosysteem in dan in met het standaardpakket. Dat geluid zal in verhouding dus minder goed zijn.

Snelheid


De Tesla Model 3 is niet zo extreem snel als de Model S en X zijn, maar iedereen is eigenlijk gewoon enthousiast. Er zullen niet veel auto's zijn die je er niet uit trekt bij het verkeerslicht.

Ook de topsnelheid die gebruikers er mee halen van 227 kilometer per uur zijn natuurlijk meer dan prima. Let er ook op hoe vlot hij door trekt vanuit 80 kilometer per uur in onderstaande video. Pas vanaf 190 kilometer per uur gaat het wat trager.


Wegligging


Doordat de Model 3 een stuk lichter is dan de Model S en de Model X zijn ook de ervaringen over het weggedrag positief. Vaak wordt het zelfs gezien als beter en sportiever. Het remgedrag zou nog iets beter kunnen volgens sommige.

Een mooi artikel om te lezen over de wegligging is deze ervaring van een professionele BMW rijder. Hij is erg enthousiast.

In Nederland gaan we dit niet heel vaak in de praktijk gebruiken, maar in onderstaande video zie je hoe de model 3 misbruikt wordt in de sneeuw. Daar doet ie het overigens -ondanks dat ie niet op winterbanden rijdt- prima.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij heeft een reservering voor de Tesla Model 3, maar rijdt momenteel zelf nog in een dinosap verstoker.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.