Elja Trum

Tesla Model 3 Mid-range uitgebracht

maandag 22 oktober 2018, 15:15 door | 465x gelezen | 3 reacties

Afgelopen vrijdag heeft Tesla onverwachts een nieuwe versie van de Model 3 uitgebracht: de Tesla Model 3 Mid-range. Zoals de naam al aangeeft heeft dit model iets minder ver bereik als de huidige longe-range die momenteel verkocht wordt.

Tesla Model 3 mid range (online configurator)


Het bereik van de mid-range is volgens Tesla 260 mijl, dus zo'n 418 kilometer (versus 310 mijl / 500 kilometer bij de long-range). De topsnelheid is met 201 kilometer per uur ook iets lager dan de longe-range versie.

De nieuwe mid-range versie is alleen beschikbaar met achterwielaandrijving. De long-range versie is nu alleen nog maar beschikbaar in vierwielaangedreven variant.

Voor de nieuwe mid-range betaal je 45.000 dollar. De long-range versie kun je nu aanschaffen vanaf 54.000 dollar. Dit is dan wel direct al de vierwielaangedreven variant.

De short-range versie, die vanaf 35.000 dollar beschikbaar is nog niet beschikbaar. Dit model zou binnen 3 tot 6 maanden ook beschikbaar moeten zijn voor de Amerikaanse markt.

Tesla heeft aangegeven dat de mid-range versie daadwerkelijk minder accucellen bevat dan de long-range versie. Het is dus geen softwarematig afknijpen van een deel van de accu.

Mogelijk is de reden voor deze mid-range versie dat Tesla wel meer auto's kan bouwen dan dat er batterijen beschikbaar zijn momenteel. Door een versie aan te bieden met minder accucellen kunnen er meer auto's uitgeleverd worden met dezelfde hoeveelheid beschikbare accucellen.

In Amerika is er momenteel nog een belastingvoordeel van 7.500 dollar. Deze geldt nog maar tot het eind van 2018. Door de mid-range aan te bieden kunnen waarschijnlijk nog een paar honderd extra mensen maximaal gebruik maken van de regeling.

Geen Full Self Drive meer


Een andere opmerkelijke verandering is dat er geen volledig automatisch rijden optie meer wordt aangeboden. Tesla heeft deze optie de afgelopen jaren verkocht ondanks dat dit nog niet bruikbaar is.

De optie wordt nu helemaal niet meer aangeboden, voor geen enkel model meer. Tesla zou dit gedaan hebben om verwarring te voorkomen. Een opmerkelijke stap van het bedrijf.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode elja37232 om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

3 reacties

 1. Gijs
  Gijs schreef op dinsdag 23 oktober 2018 om 14:20

  fantastisch hetgeen Tesla steeds weer flikt. Nu kunnen ze meer auto's afleveren! zelf kan ik niet wachten en heb een Jaguar I-Pace besteld , maar.........mijn dochter wil wachten op de ingeschreven Model 3

 2. Elja Trum
  Profiel Elja Trum schreef op dinsdag 23 oktober 2018 om 20:33

  @Gijs; Jaguar is ook goed bezig met de I-Pace. Ik ben benieuwd hoe die gaat bevallen! Opladen is voorlopig nog een beetje traag, geloof ik.

 3. Elja Trum
  Profiel Elja Trum schreef op woensdag 24 oktober 2018 om 14:38

  Inmiddels is de mid-range al weer 1.000 dollar duurder geworden, terwijl de long-range AWD nu 1.000 dollar goedkoper wordt aangeboden. Tesla is blijkbaar nog wat aan het experimenteren met prijzen.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.