Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Model 3 refresh nu te bestellen

zondag 18 oktober 2020, 14:41 door | 2,253x gelezen | 3 reacties

Sinds afgelopen vrijdag is de nieuwe refresh van de Tesla Model 3 te bestellen. Het bereik is vergoot, de auto is sneller en heeft een iets andere look. De nieuwe Model 3 wordt al vanaf volgende maand geleverd in Nederland.

Tesla model 3 - Refresh


Oke, het is nu officieel. We hadden natuurlijk al de gelekte beelden van de veranderingen binnen, maar sinds vrijdag staat het ook zo op de Tesla website.

Wat is er nieuw


Een mooie update is natuurlijk het grotere bereik. De WLTP waarde is nu van 560 naar 580 kilometer gegaan (bij de Model 3 Long Range). Twintig kilometer extra cadeau dus!

Deze grotere range heeft waarschijnlijk te maken met het gebruik van een warmtepomp in de Model 3. Hierdoor is de verwarming een stuk zuiniger.

Vooral in de winter zal dit een flink verschil kunnen maken. Dn moet je de voordelen echt gaan merken in veel minder verlies van bereik door de kou.

Zoals in de afbeelding hierboven al te zien is zijn er nieuwe velgen; de standaard 18 inch Aero-doppen hebben een update gekregen en zien er wat strakker uit. Ook de 19 inch sportwielen zijn aangepast, al is dat in mijn ogen niet direct een verbetering.

Bij de Performance krijg je nu de 'Uberturbine' velgen die ook bij de Model Y aanwezig zijn. Tesla lijkt dus vooral veel onderdelen van de Y nu ook in de 3 te gebruiken.

Ook zie je dat het chroom verdwenen is. Alle chromen details zijn nu zwart. Op de witte en zwarte variant vind ik het wel strak staan. De overige kleuren waren volgens mij beter af met de chromen details. Natuurlijk volledig een kwestie van smaak.

Tesla Model 3 - Refresh interieur


Het middenconsole heeft ook een update gekregen, zoals al bekend was. Ik moet zeggen dat ik al een beetje begin te wennen aan de nieuwe look en dat ik het niet heel verkeerd meer vind. Wel een iets minder futuristische uitstraling.

Het stuur is licht aangepast met een metalen randje en schijnt nu ook verwarmt te zijn. Dat is wel een prettige update - al zag ik het op de Tesla website niet terug in de omschrijving.

De achterbak is nu elektrisch. Een prettige update, volgens mij. Het past ook wel bij een auto van deze prijsklasse. De ramen zijn extra dik zodat er minder windruis de auto in komt.

Ook leuk is natuurlijk dat de auto ook net weer een tiende van een seconde sneller naar de 100 gaat. Of je het in de praktijk zult merken is te betwijfelen, maar elke keer zo'n kleine extra boost maakt de auto wel steeds vlotter.

Los van deze veranderingen zijn er waarschijnlijk ook flink wat andere kleine wijzigingen die deze auto weer net wat beter maken dan de ;oude' Model 3. Mooie ontwikkelingen dus!

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

3 reacties

 1. gast schreef op maandag 19 oktober 2020 om 09:57

  Ik ben erg benieuwd of de model 3's die ik begin oktober heb besteld al het nieuwe model is. Is er een mogelijkheid hier zicht op te krijgen?

 2. F. Bakkes
  F. Bakkes schreef op dinsdag 20 oktober 2020 om 18:50

  @ gast: zonder enige kennis van zaken vermoed ik dat meneer/mevrouw Tesla bellen verhelderend kan zijn.....

 3. gast schreef op dinsdag 20 oktober 2020 om 19:59

  "Deze grotere range heeft waarschijnlijk te maken met het gebruik van een warmtepomp in de Model 3"

  Of heeft dat te maken met de toepassing van de nieuwe soort (Chinese) batterij? In de specificaties op de Tesla-site wordt nl. wél melding gemaakt van de elektrisch bediende kofferbak, maar nergens lees ik iets over een warmtepomp. Lijkt me toch een verbetering die je wilt uitdragen.

  Overigens zijn de prijzen in o.a. Noorwegen en Duitsland (flink) gedaald t.o.v. vorige maand. Nu Nederland nog...

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.