Elja Trum

Tesla Model 3 te bekijken in Europese Tesla stores

woensdag 14 november 2018, 11:11 door | 613x gelezen | 0 reacties

Tesla is begonnen met het verzenden van uitnodigingen naar Model 3 reservatiehouders. Europeanen worden uitgenodigd om vanaf vandaag (in Parijs) de Model 3 te komen bekijken. Nederland volgt op korte termijn.

We hebben contact gehad met Tesla Nederland. Zij gaan later deze week ook uitnodigingen verzenden naar Nederlandse reservatiehouders. De eerste Model 3 zal te bekijken zijn in de vestiging in Amsterdam.

Een bezichtiging staat overigens los van de mogelijkheid om te bestellen. Dat zal waarschijnlijk later dit jaar pas kunnen. Hierbij hebben medewerkers van Tesla en bezitters van een Roadster, een Model S of een Model X voorrang, gevolgd door reservatiehouders.

Eerder dit jaar reden we al in Nederland in een Model 3

Waarschijnlijk kunnen mensen zonder reservering niet heel veel later ook al bestellen. Dat je wellicht al ruim twee en een half jaar een reservering hebt staan zal helaas in de praktijk niet zoveel verschil maken met hoe snel je de Model 3 op je oprit hebt staan.

Het is de bedoeling dat er in januari met de daadwerkelijke productie van deze Model 3's voor Europa gestart wordt. Die moeten dan nog vanuit Amerika verscheept worden naar Nederland. De eerste Model 3's in Europa worden waarschijnlijk geleverd eind februari 2019. Dit heeft Elon Musk in zijn 'Q3 earnings call', eerder deze maand, aangegeven.

Wat de prijs van de Model 3 in Europa zal zijn is nog niet bekend gemaakt, maar wij heb eerder wel een aardige inschatting gedaan.

Overigens lijkt het erop dat de Tesla Model 3 in Europa gaat beschikken over een CCS laadaansluiting. Dat is in elk geval wat iemand te horen kreeg toen hij belde met Tesla Belgi. Helemaal officieel is het dus nog niet, maar dat zou wel prima nieuws zijn.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.