Elja Trum

Tesla produceert momenteel 1.000 Model 3's per week

woensdag 3 januari 2018, 23:23 door | 101x gelezen | 0 reacties

Tesla heeft vandaag cijfers bekend gemaakt over het vierde kwartaal van 2017. In deze laatste drie maanden hebben ze een recordaantal van in totaal 29.870 auto's afgeleverd. Daarvan waren er 1.550 Model 3's.

Tesla Model 3


In totaal heeft het bedrijf in 2017 meer dan 100.000 auto's uitgeleverd. Da's mooi natuurlijk, maar eigenlijk zijn we vooral benieuwd naar cijfers over de Model 3. En die zijn er gelukkig ook.

Zo heeft Tesla aangegeven dat ze in de laatste week van 2017 maar liefst 793 Model 3's gebouwd heeft. En in de laatste paar dagen ging dat aantal per dag omhoog zodat de productiecapaciteit nu ligt op 1.000 Model 3 auto's per week.

Dat aantal moet het komende kwartaal stijgen naar 2.500 per week. Aan het eind van het tweede kwartaal wordt een productie verwacht van 5.000 auto's per week. Een mooie groei, maar een stuk lager dan de initiŽle verwachtingen van het bedrijf.

Eerder was het doel immers om nu al op 5.000 auto's per week te zitten. Dat schuift dus wel een half jaar naar achteren. Desondanks goed nieuws dat de productie nu echt op gang begint te komen.

Als we het geheel losjes doorrekenen zou het kunnen betekenen dat Tesla in Q1 van 2018 zo'n 20.000 Model 3's zou kunnen produceren. In Q2 zou dat dan kunnen stijgen naar zo'n 50.000 exemplaren.

Zelf sta ik -volgens mij- ongeveer op plek 150.000 in de rij voor mijn Model 3. Met deze productieverwachtingen mag ik dan dus blij zijn als ik eind 2018 al in mijn Model 3 kan rijden. Het zou dus mooi zijn als ze hun eigen verwachtingen nog kunnen overtreffen, maar meestal doet Tesla juist het tegenovergestelde.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij heeft een reservering voor de Tesla Model 3, maar rijdt momenteel zelf nog in een dinosap verstoker.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.