Elja Trum

Vanaf februari 3.000 Model 3's per week naar Europa

woensdag 12 december 2018, 10:20 door | 590x gelezen | 0 reacties

Vanaf februari 2019 worden er in de haven van Zeebrugge wekelijks drieduizend Tesla Model 3's verwacht. Dit is bekend geworden via haven terminal bedrijf ICO dat de auto's voor Tesla gaat transporteren.

De zeereis vanuit Amerika duurt zo'n 15 dagen. Bij aankomst in Zeebrugge worden ze doorgezonden naar de Tesla Stores over geheel Europa.

Tesla Model 3 Performance


Het lijkt er dus op dat de Model 3, in tegenstelling tot de Model S en X, niet in Tilburg nog in elkaar gezet worden (onder andere de accu wordt daarbij los verscheept op importtarieven te voorkomen). Dat versnelt de boel natuurlijk aanzienlijk.

Tesla produceert momenteel met gemak 5.000 Model 3's per week en zit waarschijnlijk al regelmatig tegen de 7.000 per week aan. De export van 3.000 Model 3's per week naar Europa zou dus niet direct een groot problemen hoeven te zijn.

De Model 3's voor Europa zouden volgens Elon Musk vanaf januari geproduceerd gaan worden. Een logisch moment, want momenteel is er in Amerika nog maximale belastingaftrek voor iedereen die een Tesla besteld Ún geleverd krijgt in 2019. Er is dus momenteel nog extreem veel vraag naar Model 3's in Amerika.

Via: Teslarati

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.