Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

De Tesla Model Y komt eraan

zondag 5 januari 2020, 15:15 door | 1,447x gelezen | 6 reacties

Het is best stil rondom de Tesla Model Y, ook hier op Teslafacts. We horen niet zo veel van deze verhoogde Model 3, maar hij heeft de potentie ontzettend populair te worden. En hij komt sneller dan je denkt.

Tesla Model Y


Goed, hier in Europa zullen we waarschijnlijk nog wel even moeten wachten, maar ik verwacht eigenlijk dat mogelijk het komende kwartaal al de eerste Model Y's uitgeleverd gaan worden in Amerika.

Er verschijnen steeds meer beelden online van de Model Y die in het wild gespot wordt. De auto lijkt momenteel goed in de praktijk uitgetest te worden.

Tesla heeft hoge verwachtingen van de Model Y. Ze verwachten dat ie de verkopen van de Model 3 ruimschoots zal overtreffen. En waarschijnlijk hebben ze gelijk, als we kijken naar de populariteit van SUV's.

In onderstaande video laat Steven van Solving The Money Problem zijn visie zien over waarom de Model Y zoveel voor Tesla gaat betekenen.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

6 reacties

 1. Wiebe
  Wiebe schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 14:15

  Als alles bewaarheid wordt wat in het filmpje voorspeld wordt dan krijgen de overige automerken een flinke optater te verwerken. De ambitie spat van het scherm af. In feite is het wel heel zorgelijk voor de automobielindustrie met al zijn toeleveranciers. Hoe gaat het straks aflopen met de werkgelegenheid in deze sector vraag ik mij (zorgelijk) af?

 2. joost italianer
  joost italianer schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 15:02

  Ik hoop dat Tesla behalve aan de model Y ook wat aandacht besteed aan de voice command van de Model 3, die het sinds de kerstupdate niet meer doet. Sinds de herstelupdate van een paar dagen geleden kan ik wel mondeling mijn stoelverwarming aanzetten, maar dat is een schrale troost want de voice command werkt nog steeds niet.

 3. Hugo
  Hugo schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 15:14

  Zo te zien heeft de Y geen trekhaak!?

 4. Geert
  Geert schreef op dinsdag 7 januari 2020 om 15:35

  Wiebe, een Britse studie (Cambridge Analytica) heeft aangetoond dat EV in Europa voor 206.000 nieuwe jobs kunnen zorgen. Maar dan wel gans andere jobs dan nu in de autofabrieken: meer elektronica, meer IT, ... Bovendien bewijst Sony met z’n verrassende concept car Vision-S dat auto’s bouwen niet langer meer het monopolie blijft van de traditionele constructeurs. De Europese constructeurs zullen een tandje moeten bijsteken (als het al niet te laat is), of de Amerikanen en Aziaten gaan met de knikkers lopen. De oerconservatieve Europese autobezitter is daarbij natuurlijk geen grote hulp.


Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.