Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

EU geeft Tesla 148 miljoen subsidie voor Superchargers

donderdag 14 september 2023, 14:14 door | 695x gelezen | 3 reacties

De Europese Unie stopt 352 miljoen euro subsidie in oplaadpunten in Europa. Het is nu bekend gemaakt dat Tesla hiervan 148,72 miljoen euro van ontvangt. Ze gaan hiermee 7.198 Supercharger V4 laadpunten aanleggen of upgraden.

Tesla Supercharger V4 in Hardewijk


Deze laadpunten zijn verspreidt over 687 locaties door heel Europa heen, waaronder Nederland. De V4 Supercharger is beter geschikt om ook andere elektrische auto's mee te laden. De laadkabel is bijvoorbeeld een stuk langer en er is de mogelijkheid van een betaalterminal op de paal.

Volgens mij goed nieuws dat (onder andere) Tesla deze subsidie ontvangt. Tesla weet al jarenlang een uitgebreid en goed werkend netwerk te onderhouden.

Je kunt trouwens als Tesla rijder zelf ook invloed uitoefenen op de volgende Supercharger locaties. Bijvoorbeeld eentje bij je in de buurt of langs een route die je vaker rijdt.

Stem op de volgende Supercharger locatie

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

3 reacties

 1. Arnold van der Veen
  Arnold van der Veen schreef op dinsdag 19 september 2023 om 11:35

  Hmmm, ik blijf het lastig vinden. Juist het supercharger netwerk is een USP van Tesla, door het vrijgeven daarvan gooi je dat deels weg. Natuurlijk snap ik dat je wel moet als je subsidies soupeert en dat ik daar ook van profiteer maar toch.

 2. Hans
  Hans schreef op dinsdag 19 september 2023 om 18:42

  Ben het met je eens. Van de ene kant is het natuurlijk een stimulans voor potentiële kopers van EV, maar zondag moest ik voor het eerst op mijn beurt wachten omdat een Audi 2 laadplekken bezet hield opdat het laadpunt op een andere plaats zit. Gaf me heel eerlijk gezegd wel een beetje een dubbel gevoel.

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op woensdag 20 september 2023 om 09:09

  @Hans; Da's onhandig met die Audi, maar dat probleem wordt wel juist opgelost met de nieuwe V4 Superchargers. Dan hoeft ook die Audi maar 1 laadpunt in te nemen.

  Ik moet zeggen dat het me in de afgelopen 4 1/2 jaar pas 1 keer is voorgekomen dat ik even (circa 5 minuten) moest wachten voordat ik kon laden bij een Tesla Supercharger.

  Het komt dus niet heel vaak voor dat alle Superchargers op een locatie bezet zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.