Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Full Self Drive vanaf woensdag duurder

zondag 28 juni 2020, 15:51 door | 2,919x gelezen | 17 reacties

Voor wie hem nog niet heeft; de Volledige Zelfrijdende Besturing (FSD) wordt aanstaande woensdag duurder om aan te schaffen. Nu is dus het moment om de upgrade te kopen.

Elon Musk is van plan de optie steeds duurder te maken naarmate het steeds beter echt mogelijk wordt om de auto inderdaad zelf te laten rijden. Momenteel is wat je krijgt nog lang geen zelfrijdende auto.

Tesla autopilot upgrade juni 2020

Bovenop de basis Autopilot krijg je met FSD nu navigeren op autopilot (op de snelweg neemt de auto dan automatisch de juiste afslagen), automatisch inparkeren en oproepen en hij kan op de snelweg automatisch inhalen.

In Amerika gaat de prijs van 7.000 naar 8.000 dollar. Wat de nieuwe prijs in Nederland wordt is niet bekend, maar ik vermoed dat ie naar 7.000 of 7.200 euro zal gaan.


Zelf vind ik de prijs voor FSD te hoog. Het lijken me best leuke mogelijkheden en ik zou er graag 2.000 euro voor betalen. 6.400 is wat mij betreft te duur. Als ie nu echt helemaal zelf kon rijden was het geld wel waard, maar de vraag is of dat de komende jaren wel echt realiteit gaat worden.

Er gaan overigens ook geruchten dat FSD in de toekomst ook nog als maandoptie beschikbaar komt. Dat je dus per maand een bedrag betaald om ervan gebruik te kunnen maken.

Cybertruck met Full Self Drive


Als je trouwens een Cybertruck overweegt te kopen, dan is nu wel een mooi moment om een (extra) Cybertruck reservering te plaatsen. Je kunt nu de FSD optie aanvinken voor een prijs van 6.400 euro, terwijl je nu slechts 100 euro in hoeft te leggen.

Tesla Cybertruck


Dus je kunt redelijk betaalbaar meerder opties nemen en later pas besluiten welke configuratie je wilt doorzetten.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

17 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 11:38

  Ik koop dit niet. Als ik zie hoe lomp de standaard autopilot nu soms stuurt dan heb ik er nog niet heel veel vertrouwen in. Met lomp bedoel ik dat de auto (M3) stuurbewegingen maakt die een normaal mens nooit zal maken, ik ben soms bang dat ik een trottoirband ga raken (in de stad).

  Of topic: ik wil dat mijn partner ook de app op te telefoon krijgt maar zie de optie nergens in de app of op de site. Moet ik bellen dan?

 2. Paul
  Paul schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 11:55

  Ik ben jouw mening toegedaan Elja. Te veel geld, mede gezien de beperkingen in EU.
  Ik wacht op maandabonnement ...

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 12:51

  @Paul; de app kun je gewoon installeren vanuit de Apple- of playstore. Inloggen in de app op jouw Tesla account.

  Daarnaast kun je de telefoon van je partner toevoegen in de auto als 'sleutel'.

  Enne, in de stad is Autopilot voorlopig nog niet heel erg geschikt inderdaad. Op de snelweg ben ik er erg enthousiast over en gebruik ik het dagelijks.

 4. Vincent
  Vincent schreef op dinsdag 30 juni 2020 om 14:26

  Daar de gewone AP al niet naar behoren werkt heb ik zeker geen vertrouwen in de FSD. Mijn M3 flipt zich nu al te pletter op fietsers en voetgangers in de oude binnenstad, en op de autosnelweg nog steeds last van spookremmen en onredelijk remmen als een truck waargenomen wordt. Staat gewoon niet op punt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.