Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Model 3 en model Y in prijs verlaagd

zondag 9 april 2023, 22:51 door | 2,094x gelezen | 4 reacties

Goed nieuws als je een Tesla Model 3 of Y op het oog hebt; beide modellen zijn nu in prijs verlaagd. Een model 3 begint nu bij 45.993 euro en de Model Y heb je vanaf 47.993 euro op je oprit staan.

Tesla Model Y en Model 3


Niet alleen de instapmodellen zijn goedkoper; ook bijvoorbeeld de Performance is duizenden euro's in prijs gedaald. Voor minder dan de prijs waarvoor ik in 2019 mijn Model 3 Long Range gekocht heb, heb je nu de Performance versie.

Prijzen Tesla Model 3 en Model Y

Erg interessante dalingen dus die meer dan de moeite waard zijn, volgens mij.

Dat de prijzen zo stevig dalen, terwijl de meeste prijzen juist hard omhoog gaan momenteel, is natuurlijk opvallend. De afgelopen jaren gingen de prijzen van nieuwe Tesla's juist steeds verder omhoog. Dat maakt deze stap extra opmerkelijk.

Het idee dat leeft is dat Tesla momenteel last heeft van tegenvallende vraag terwijl ze de productie de afgelopen jaren sterk opgevoerd hebben. Het aanbod aan elektrische auto's bij andere merken begint ook een beetje vorm te krijgen, dus is de keuze voor de consument ook groter geworden.

De marges zijn bij Tesla hoog genoeg, dus ze zullen nog steeds een mooie winst maken met deze prijs. Het is natuurlijk wel duidelijk dat ze de prijzen niet omlaag zouden doen als dit niet nodig was geweest.

Hoe het dan ook precies zit: voor wie een Tesla wilt kopen is dit natuurlijk erg goed nieuws.

Extra goed nieuws voor wie voor de Standard Range Model 3 wilt gaan. Die valt nu net binnen de SEPP-subsidieregeling van de overheid. Dan gaat er nog eens 2.950 euro van de prijs af. Daarbij maakt het niet uit of je de EV koopt of least.

Tesla Model S en Model X gelijk gebleven


In Amerika zijn de Model S en X ook stevig in prijs gedaald. Voor een Plaid betaal je wel 20.000 dollar minder. De gewone versie zijn zo'n 15.000 dollar geworden.

De prijsdaling zien we helaas nog niet in Nederland. Niet vreemd, want de nieuwe S en X komen hier nu net voor het eerst beschikbaar.

Persoonlijk vind ik de S en X nu te duur in Nederland; zo ongeveer het dubbele van de Model 3 Performance. Een prijs net onder een ton vind ik persoonlijk realistischer in verhouding. Wellicht dat we dat in de toekomst nog wel gaan zien.


Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 9 april 2023.
De eerste publicatiedatum is vrijdag 13 januari 2023, 13:31.
Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

4 reacties

 1. Guy
  Guy schreef op dinsdag 17 januari 2023 om 11:44

  ik heb nu een Model 3 LR AWD (red)en heb nav de prijsverlagingen een Model Y LR AWD (quicksilver,) besteld.
  Probleem is natuurlijk dat 2e hands de prijzen ook dalen.
  Daarom weet ik niet hoe ik de verkoop van mijn M3 best aanpak.

 2. Whitedevil
  Whitedevil schreef op dinsdag 17 januari 2023 om 16:07

  Ik heb een Tesla model 3 long range van maart 2021 kostte toen €57000. Mijn km stand is 24000. Ik heb een inruil voorstel aangevraagd bij Tesla, en ik kan er nu (schrik niet) €38400 voor inruil terug krijgen. Dus na 1 jaar en 10 maanden geven zij er €18600 minder voor terug. Dat doen we dus echt NIET. 😜

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 17 januari 2023 om 17:46

  @Whitedevil; Het was altijd al zo dat zelf verkopen veel gunstiger is dan via Tesla.

  Maar deze prijsdaling is inderdaad niet zo handig voor de waarde van (vooral jonge) tweedehands Tesla's.

 4. herman
  herman schreef op woensdag 18 januari 2023 om 13:28

  heb zelf een MB eqa 250, ben op zoek naar een 2eH Tesla 3,uiteraard de Performance LR uitvoering voor mij was het positief te horen van de verlaging omdat MB voor deze van 2021 duurste uitvoering met 15000km ook maar 52950 terug wil geven en als we dan de nieuwprijs bekijken bij aanschaf van 63854 eurootjes?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.