Elja Trum

Tesla stapt over op CCS laadaansluiting

woensdag 14 november 2018, 14:41 door | 983x gelezen | 2 reacties

Tesla heeft vandaag bekend gemaakt dat de Tesla Model 3 in Europa een CCS Combo 2 aansluiting krijgt. Voor de Tesla Model S en de Tesla Model X komt een adapter beschikbaar zodat zij ook gebruik kunnen maken van laadpalen met de CCS aansluiting.

Tesla Model 3 CCS aansluiting


Het grote voordeel van het gebruik van de Combined Charging System (CCS) aansluiting is dat dit in Europa de standaard is. Elke openbare laadpaal die geschikt is voor snelladen maakt gebruik van deze aansluiting (doorgaans worden eveneens andere aansluitingen aangeboden).

Met de adapter kan zowel wisselstroom als gelijkstroom (de twee onderste punten) aangeboden worden. Het maximale vermogen is 350 kW DC. Hoe snel de Model 3 maximaal kan laden is niet bekend gemaakt, maar waarschijnlijk is dit momenteel 120 kW (zoals ook bij Tesla Superchargers).

De Tesla Superchargers in Europa worden de komende periode aangepast zodat ze met zowel de bestaande Type 2 Mennekes aansluiting als de CCS standaard gebruikt kunnen worden. Er komen twee kabels aan de Superchargers te hangen.

Tesla Model 3 CCS aansluiting


Een belangrijk gevolg voor iedereen die zijn huis aan het voorbereiden is op de Tesla Model 3 is natuurlijk dat je niet de standaard Tesla lader wilt hebben (dan moet je telkens met een adapter werken), maar een nieuwe -nog uit te brengen- Tesla CCS lader. Of een CCS lader van een ander merk natuurlijk.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

 1. roel
  roel schreef op donderdag 6 december 2018 om 14:56

  ik heb al een wall charger, dus vroeg vanochtend aan tesla of die te gebruiken is. de mevrouw van tesla zij van wel. bovenste deel van de ccs is in feite een type 2, dus wellicht past het gewoon. wat denk jij?

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op donderdag 6 december 2018 om 16:06

  @Roel; Ja, dat moet gewoon passen.

  Niet geheel toevallig ben ik daar ook net mee bezig geweest. Tesla verkoopt geen specifieke lader voor de Model 3, dus ik heb het per mail nagevraagd. Daarbij kreeg ik als antwoord dat de bestaande Tesla charger gewoon gebruikt kan worden.

  Daarnaast zag ik op het TMC forum een foto voorbij komen waarbij een Model 3 met CCS aansluiting opgeladen werd met een standaard Tesla charger bij Tesla Duiven. De onderste twee (DC) laadpunten blijven dan gewoon ongebruikt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.