Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

10.000 Tesla Model 3's in Nederland!

dinsdag 17 september 2019, 14:07 door | 1,627x gelezen | 8 reacties

Sinds februari dit jaar wordt de Tesla Model 3 in Nederland geleverd. Gisteren werd een mooie mijlpaal bereikt: de 10.000ste Model 3 werd op Nederlands kenteken gezet!

Tesla Model 3


Een mijlpaal waarvan ook wel duidelijk was dat ie eraan zat te komen, want de Model 3 staat al maandenlang hoog in de top verkooplijstjes.

Op de weg is het trouwens ook te zien. Ik zie dagelijks andere Model 3's rondrijden.

In juni dit jaar was het zelfs de best verkochte auto van het land, ook met benzineauto's meegerekend. September doet het ook goed, er zijn deze maand al 2.183 Model 3's op kenteken gezet.

Het is ook slim om niet lang meer te wachten met het bestellen van je Model 3. Per 1 januari 2020 gaat de zakelijke bijtelling van 4 naar 8 procent en kost de auto je een pak meer geld per maand.

De verwachte levertijd is momenteel november, dus om dit jaar nog een Model 3 te rijden zou ik ook deze maand nog bestellen. Mocht je eerst nog een proefrit willen maken én bij Tesla zelf niet op korte termijn terecht kunnen, neem gerust even contact met me op.

Via: Autoblog

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

8 reacties

  1. wiebe
    wiebe schreef op woensdag 18 september 2019 om 20:33

    Ja; dat valt mij ook op. Je ziet ze steeds meer. In april reed er alleen een rode op de Boekelermeer in Alkmaar rond. Toen kwam in juni mijn zwarte en gister stond er alweer een witte mooi te wezen. Eigenlijk zouden Tesla rijders net als motorrijders elkaar even moeten groeten. Even een knippertje met de led lampjes. Leuk toch? We zijn immers nog een speciaal clubje. Nog wel tenminste.

  2. Elja Trum
    Elja Trum schreef op vrijdag 20 september 2019 om 09:36

    @Wiebe; in de eerste weken dat ik de Model 3 had heb ik nog wel gezwaaid naar de spaarzame andere Model 3's die ik tegen kwam. Toen werd er ook vrolijk terug gezwaaid. vrolijk

    Ik kijk altijd nog wel naar de bestuurders van andere Model 3's, maar vaak kijken die niet terug. Veel eigenaren zijn er volgens mij niet zo bewust mee bezig.

  3. Wiebe
    Wiebe schreef op vrijdag 20 september 2019 om 09:55

    @Elja. Ja; je hebt gelijk, de meeste Tesla rijders vragen zich natuurlijk af "wat moet die vent, ken ik die??"

    En inmiddels blijf je zwaaien. Kan je het inmiddels erg druk mee hebben vrolijk. Dus we kijken maar stoer voor ons uit en genieten van de € 3,75 per 100 km energiekosten (€ 0,25 per kW bij "thuis" laden) als we een pomp voorbij rijden.

    Inmiddels op naar de Michelin winterbanden met LM velgen. (a € 1.200) Zonder die durf ik met de achterwielaandrijving niet de winter in. En we krijgen alweer vorst aan de grond. Heb je nog een goed adres?? Anders koppel ik later mijn vondst wel weer terug.

  4. Elja Trum
    Elja Trum schreef op vrijdag 20 september 2019 om 10:21

    @Wiebe; ik heb ook elke keer nog lol als ik een pomp voorbij rijd en die dinosaprijders daar zie staan. knipoog

    Vandaag was ik toevallig sinds lange tijd weer eens bij een Shell tankstation - om een DHL pakketje op te pikken.

    Ik moet inderdaad ook nog kijken naar winterbanden/wintervelgen. Heb nog geen goede adresjes, maar daar moet ik nu ook wel na op zoek. Tips zijn altijd welkom.

  5. Wiebe
    Wiebe schreef op vrijdag 20 september 2019 om 11:02

    Ik heb bij givawheels.nl wel een keus kunnen maken maar ze zitten wel wat ver weg voor mij. Moet daar toch maar heen als ik in de buurt een afspraak heb. Heb al contact met ze gehad en warempel ze hebben nog verstand van zaken ook.

    Denk erom dat je ook TPMS ventielen moet mee bestellen EN dat ze in de elektronica aangemeld moeten worden. Dat ga ik ook maar aan hen overlaten. vrolijk Kijk maar eens; keus te over.

  6. Paul
    Paul schreef op dinsdag 24 september 2019 om 13:16

    Misschien een idee een los item over die winterbanden te maken. Ik vermoed dat er wel meer M3 eigenaren met plannen rondlopen. En wachten tot de eerste winterse bui is niet handig. De officiële partner is Euromaster, iemand ervaringen daarmee?

  7. Ddeniseger
    Ddeniseger schreef op donderdag 3 oktober 2019 om 10:43

    @Elja Trum; Ik ben voornemend om een Tesla Model 3 te kopen. Dit wil ik ook binnen 2019 ivm de bijtelling.

    Ik wil graag een proefrit maken, maar die kunnen alleen over twee weken pas in duiven (Woonachtig in Alkmaar). In bovenstaande bericht geef je aan dat je jou daarvoor kan benaderen.

    Ik hoor graag van je!

  8. Elja Trum
    Elja Trum schreef op donderdag 3 oktober 2019 om 10:47

    @Ddeniseger; Ja, ik wil daar geen dagtaak van maken (die proefritjes), maar je bent welkom.

    Qua afstand is het niet heel gunstig voor je. Ik werk in Elst (Gld) en woon in Wijchen. Neem even contact op via de mail (zie contactpagina) als je interesse hebt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.