Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Dashboard voor je Model 3 of Model Y

dinsdag 16 augustus 2022, 09:54 door | 2,765x gelezen | 7 reacties

Het was bij het aankondigen van de Model 3 één van de meeste gehoorde klachten: het gebrek aan een dashboard achter je stuur. Daar is nu best een nette oplossing voor beschikbaar.

Er waren al eerder oplossingen waarbij je een schermpje op je dashboard kon plakken, maar echt overtuigend was het niet. Tesla tuner T-Sportline komt nu met een tamelijk volwassen oplossing.


Het dashboard is met 795 dollar nog best betaalbaar. Ik kon zo snel niet vinden of ie ook verzonden wordt naar Nederland, maar daar is natuurlijk wel omheen te werken.

Persoonlijk mis ik het dashboard achter het stuurtje totaal niet, dus ga ik me er niet aan wagen. Als je wel zo'n scherm zoekt, dan lijkt dit een mooie oplossing!

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

7 reacties

 1. gast schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 10:53

  Precies dat, na een maand mis ik niets

 2. Familie Vanneste
  Familie Vanneste schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 12:04

  Dit is echt wel een stap terug in de tijd. Van een modern hedendaags dashbord naar terug een ouderwets kitscherig ding. Less is more, toch? Nu ook reeds méér dan 3 jaar geleden, hebben wij gekozen voor een model 3 en niet voor een model S en dit enkel omdat deze toen ook nog zo'n passé dashbord had (wat gelukkig nu ook niet meer zo is).
  Maar wij kunnen begrijpen dat oudere mensen zich nog vasthouden aan een dashbord zoals vroeger. Zij kunnen moeilijker de switch maken naar de toekomst.
  Bij Tesla zouden ze zich beter eens bezighouden met het aanbieden van het comfort van een automatische koffer voor onze oudere modellen (zowel vooraan als achteraan), dan zich met onnozelheden bezig te houden.

 3. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 12:09

  Voor de helderheid; dit dashboard wordt niet door Tesla zelf aangeboden, maar door derde partijen. Tesla heeft er dus niks mee te maken.

  Enne, je kofferbak automatiseren is ook mogelijk met onderdelen van derde partijen. vrolijk

 4. Vanneste
  Vanneste schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 12:26

  Inderdaad, daar hebben wij ons allang voor geïnformeerd, echter derde partijen laten prutsen aan Tesla's, raadt onze officiële Tesla garage in Sint-Martens-Latem (Belgiëknipoog ten zeerste af!
  Ze zien nadien regelmatig schade aan de auto toegebracht en kofferdeksels die plots op de autostrade openvliegen!
  Best niet doen dus en hopelijk biedt Tesla (net zoals in China) dit bij ons ook eens aan, in een officiële Tesla-garage.

 5. TVDB
  TVDB schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 20:16

  Het is veel belangrijker dat Waze zou voorzien worden zelfs tegen betaling. Nu ben ik altijd aan het rijden met 2 navigaties. Eén op Tesla en de andere op de smartphone met Waze!

 6. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 16 augustus 2022 om 22:47

  Wat mis je bij de standaard navigatie wat Waze wel heeft? Ik ben erg tevreden over de navigatie. Ik zet hooguit soms nog de flitsmeister app aan; die meldingen mogen ze van mij wel integreren. vrolijk

 7. André Verreet
  André Verreet schreef op woensdag 17 augustus 2022 om 12:38

  Hier 'een oudere' Belg (83 jaar), die eveneens 3 jaar een Model3 rijdt, en zo'n dashbord absoluut niet nodig vindt, integendeel.
  Groetjes aan de familie Vanneste.

  André

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.