Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Komt er een Tesla Model 3 met 800 pk?

woensdag 20 september 2023, 09:27 door | 792x gelezen | 0 reacties

Bij de aankondiging van de nieuwe Tesla Model 3 ontbrak één van de huidige varianten: de Performance versie. Die gaat er wel komen, maar de specificaties zijn nog niet bekend gemaakt. Mogelijk krijgt deze nieuwe Performance (of Plaid?) meer dan 800 pk.

Tesla Model 3 (2023)


De oude Model 3 Performance heeft 513 pk, dus het verschil zou dan behoorlijk zijn. Nu is er uiteraad nog niks zeker. Het zijn vooral geruchten en speculaties op basis van magere data.

De meeste speculatie op het moment komt door de gelekte bandenmaat van de Model 3 Performance. Deze zou namelijk 275 zijn. De oude Tesla Model 3 Performance had bandenmaat 235. De bredere band zou de Model 3 meer grip, een hogere topsnelheid en betere rijeigenschappen kunnen geven.

Een logische reden voor deze upgrade zou zijn als het vermogen flink omhoog gaat. Dan is de maat van 235 niet meer voldoende.

Mogelijk krijgt de nieuwe Model 3 Performance net als de Model S en de Model X Plaid een derde motor om meer vermogen te kunnen leveren.

Voorlopig zullen we nog even moeten afwachten, maar de nieuwe Model 3 Performance zou een interessante auto kunnen worden.

Update: RDW registratie voor de Performance


Op 7 juli 2023 blijkt Tesla een type nummer aanpassing bij de RDW te hebben doorgevoerd. De Performance versie krijgt voortaan de letter 'T' in het VIN nummer.

Dit duidt er mogelijk op dat de nieuwe Performance versie een andere motorvariatie heeft dan de Longe Range versie. Mogelijk is dan de voorste motor vervangen door een andere exemplaar, bijvoorbeeld de motor die nu te vinden is in de Model S of Model X Plaid.

Een andere motor zou gunstig kunnen zijn voor een hogere topsnelheid en een snellere acceleratie.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.