Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Levering Model 3 in Nederland naar 2019

donderdag 8 februari 2018, 09:18 door | 1,053x gelezen | 0 reacties

Slecht nieuws voor Nederlanders die een Tesla Model 3 gereserveerd hebben. In de leveringsindicatie op de website van Tesla is levering verschoven van eind 2018 naar begin 2019. Dat is extra jammer omdat de bijtellingsregels eind dit jaar veranderen.

Model 3 levering naar 2019


Momenteel betaal je bij een elektrische auto slechts 4 procent bijtelling. Vanaf 1 januari 2019 moet je nog steeds 4 procent afdragen, maar dan is er een limiet van 50.000 euro. Daarboven betaal je dan 22 procent bijtelling.

Stel dat je Model 3 60.000 euro kost, dan zou je nu 2.400 euro bij je inkomen moeten optellen. Vanaf 2019 is dat dan 4.600 euro bijtelling voor dezelfde auto. Bijna een verdubbeling dus.

Nu kun je waarschijnlijk wel onder de 50.000 euro blijven, maar dan heb je een erg uitgeklede Model 3. Net jammer natuurlijk.

Het is natuurlijk ook het overwegen waard om dit jaar nog voor een Tesla Model S of Model X te gaan. De vanaf prijs is dan hoger. Een Model S 75D heb je vanaf 86.100 euro, maar dan kun je nog wel volledig gebruik maken van de gunstige bijtelling (vanaf 3.444 euro).

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.