Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Leveringen Model 3 circa 3 maanden achter op schema

woensdag 1 november 2017, 22:44 door | 375x gelezen | 0 reacties

Tesla heeft vandaag nieuwe kwartaalcijfers beschikbaar gemaakt. Uit het verhaal aan de aandeelhouders wordt duidelijk dat de levering van de Tesla Model 3 zo'n 3 maanden achter loopt op schema.


Tesla verwacht nu op 5.000 gefabriceerde auto's per maand te zitten in maart 2018. Eerder was dit doel gepland voor december dit jaar.

De vertraging komt door productieproblemen bij de Gigafactory in Nevada waar de accupacks gemaakt worden. Het opschalen bleek een probleem en een deel van het accupakket moest opnieuw ontworpen worden.

De problemen zouden volgens Tesla nu grotendeels opgelost moeten zijn en de komende weken moet het wel mogelijk zijn om de productie op te schalen.


Tesla heeft ook een aantal filmpjes van de productie van de Tesla Model 3 vrijgegeven uit de fabriek in Fermont. Mooi om te zien hoe geautomatiseerd de boel in elkaar gezet wordt.


Als je een Model 3 in reservering hebt, heb je waarschijnlijk ook een mail gehad waarin de vertraging aangekondigd wordt. Tesla werkt de komende uren ook de verwachtingen bij die je via Tesla.com kunt opvragen. Vooralsnog staat er bij mij nog gewoon 'Eind 2018', zoals voorheen ook.

Via: Electrek

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.