Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Model 3 binnenkort wellicht vanuit China naar Europa

vrijdag 11 september 2020, 15:51 door | 480x gelezen | 1 reactie

Tesla schijnt bezig te zijn om de in China gemaakte Model 3's ook naar Europa te gaan verschepen. Momenteel komen allen Model 3's in Europa vanuit de fabriek in Fremont, CaliforniŽ.

Tesla Model 3


Begin vorig jaar, bij de start van de bouw van de fabriek in Shanghai, gaf Elon nog aan dat de productie van deze fabriek alleen voor China zou zijn.

De duurdere versies van de Model 3 werden zelfs niet gemaakt in China, maar vanwege het stilvallen van de fabriek in Fremont is de productie daarvan ook in China gestart.

Nu schijnt de Model 3 die in China gebouwd wordt al van betere kwaliteit te zijn dan de Amerikaanse variant, dus waarschijnlijk is deze stap vooral gunstig voor ons.

Bovendien is de aanvoer van nieuwe Model 3's vanuit Amerika niet heel constant. Soms komt er maandenlang geen schip met nieuwe Tesla's aan in Europa. Het toevoegen van aanvoer vanuit China kan dus gunstig uitpakken voor de levertijd.

De verwachting is dat de productie voor Europa in het laatste kwartaal van dit jaar (vanaf volgende maand dus al) start. Overigens zouden ook New Zeeland en AustraliŽ de Model 3 uit China gaan krijgen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

1 reactie

  1. Menno
    Menno schreef op dinsdag 15 september 2020 om 11:37

    Altijd goed om te horen dat we hier, in NZ de betere Chineeses auto krijgen dan die iets mindere uit Amerika. Vraag me nog steeds af wanneer de Y hierheen komt.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.