Elja Trum

OfficiŽle prijzen Model 3 + eerste bestellingen

woensdag 5 december 2018, 22:44 door | 1,674x gelezen | 1 reactie

Tesla accepteert per vandaag de eerste bestellingen in Europa. Daarmee zijn ook direct de prijzen bekend gemaakt waarvoor de Model 3 in Nederland te bestellen is.

Tesla Model 3 Performance


De officiŽle prijzen zijn:

Tesla Model 3 Long-range 58.800 euro
Tesla Model 3 Performance 69.700 euro
Autopilot 5.300 euro (achteraf 7.400 euro)
Kleur: Solid Black 0 euro
Kleur: Midnight Silver Metallic 1.600 euro
Kleur: Deep Blue Metallic 1.600 euro
Kleur: Pearl White Multi-Coat 2.100 euro
Kleur: Solid Multi-Coat Red 2.700 euro
18" Aero velgen 0 euro
19" velgen 1.600 euro
Wit interieur 1.050 euro

Als je voor de Performance gaat hoef je geen extra geld aan de velgen uit te geven; binnen je pakket krijg je 20 inch lichtmetalen velgen.

Het mid-range model is momenteel nog niet in Europa te bestellen. Tesla richt zich -logischerwijs- eerst op de duurder exemplaren. Uiteraard is ook de short-range (die in Amerika 35.000 dollar moet gaan kosten) nog niet beschikbaar. Dit model wordt ook in Amerika pas volgende jaar verwacht.

Als je voor de Performance versie gaat heb je volgens de Nederlandse website een van 0 naar 100 tijd van 3,7 seconden. Met de 74 kWh accu kun je 530 kilometer ver komen volgens de WLTP standaard. Reken in de praktijk op 450 tot 480 kilometer op een volle lading.

Tesla Model 3


De Longe Range versie heeft er 4,8 seconden voor nodig om naar de honderd te komen, maar zijn bereik is met 544 WLTP kilometers weer net iets verder. Ook hier moet je in de praktijk rekening houden met circa 450 tot 480 kilometer.

Eerste bestellingen worden geplaatst


Als je al een Tesla hebt ťn je hebt een reservering voor de Model 3, dan behoor je waarschijnlijk tot de mensen die vandaag al een mailtje hebben gekregen om te kunnen bestellen. Ik heb ook al berichten voorbij zien komen van mensen die aangeven geen Tesla te hebben, maar toch al konden bestellen.

In deze mail staat dat wanneer de aankoop voor 1 januari 2019 geplaatst wordt, deze in februari 2019 al geleverd zal worden.

Je hoeft overigens niet per se op het mailtje te wachten. Controleer ook regelmatig je account op de site van Tesla. Het kan zijn dat je daar al kunt bestellen voordat je de mail ontvangt.

Mijn Model 3


Zelf heb ik helaas nog geen mailtje gehad. Net als mijn collega die ook een Model 3 reservering heeft vanaf het eerste uur. Ik hoop dat het ook niet lang meer duurt voordat ook wij kunnen bestellen.

Wel fijn om nu de prijs te weten. Dat wordt dus 63.100 euro voor mijn Tesla Model 3 in multi-coat red met de 19 inch velgen. Autopilot wil ik ook gaan toevoegen, maar dat is -op de langere termijn- goedkoper om achteraf pas toe te voegen omdat het dan niet bij je bijtelling wordt gerekend.

Welke Model 3 wil jij gaan bestellen zodra je de mail van Tesla krijgt?
Of heb je wellicht de mail al gehad? Laat het weten in de reacties.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

1 reactie

  1. Elja Trum
    Elja Trum schreef op donderdag 6 december 2018 om 11:24

    We hebben gesproken met iemand van Tesla Nederland en zij gaf aan dat mensen die de Model 3 in de eerste dagen gereserveerd hebben hun uitnodiging om te bestellen binnen 24 uur kunnen verwachten. vrolijk

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.