Elja Trum

Petitie voor Performance prestaties op je Model 3 AWD Long Range

dinsdag 23 juli 2019, 09:18 door | 3,478x gelezen | 10 reacties

De Tesla Model 3 All-Wheel-Drive Long Range heeft feitelijk dezelfde motor als de Performance versie. De extra performance is dus alleen een kwestie van een software upgrade. Er is nu een petitie gestart om de extra performance als update vrij te geven.

Tesla Model 3 Performance


Het Performance model heeft meer dingen die anders zijn; zoals de 20 inch wielen, andere remmen, een spoiler en track-mode. In deze petitie wordt alleen gepleit voor het aanbieden van de snellere 0 naar 100 tijd van 3,5 seconden als betaalde upgrade.

Volgens Urban Cowboy, die de petitie gestart is, heeft deze upgrade een waarde van 2.000 dollar (rekening gehouden met de prijsdaling van Tesla's modellen recentelijk).

Persoonlijk acht ik de kans klein dat dit als een upgrade beschikbaar komt, maar ik zou het zeker wel mooi vinden (en er zelf ook best 2.000 euro - zeker achteraf waardoor de bijtelling gelijk blijft) voor over hebben.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

10 reacties

 1. Paul
  Paul schreef op dinsdag 23 juli 2019 om 10:52

  Tesla zal ongetwijfeld zeggen dat de zwaardere remmen niet voor niets zijn gemonteerd op de Performance versie. Zij zullen het risico zeker niet nemen. Stel dat er een tot Performance geüpdate M3 verongelukt. De ICE-gieren staan in de rij om te bashen.....Ik denk dat het kansloos is.

 2. renekoppelman
  renekoppelman schreef op dinsdag 23 juli 2019 om 13:17

  Ik wist niet dat gebruikers een petitie konden starten, hoe doe je dat? Ik ben wel geïnteresseerd in een petitie om achteraf een trekhaak op je M3 te zetten, inclusief de tow-mode. Voor een fietsenrek heb ik geen RDW goedkeuring nodig.

 3. Mike
  Mike schreef op dinsdag 23 juli 2019 om 13:37

  Het hele upgrade principe is natuurlijk een ondermijning voor het bijtellingsmechanisme van de overheid...
  In deze gaat het om verkrijgen van performance prestaties door het betalen van x euro en het zetten van een vinkje in de database bij Tesla.com.
  Maar wat dacht je van: een radio, een navi, een upgrade van 75pk naar 225pk, een carkit, stereo-geluid op je radio, etc etc.
  Kortom: lever een "bare minimum" auto aan voor 30k (met bijtelling over 30k) en bestel achteraf de complete auto door 20k bij te betalen.
  Dat biedt kansen...

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 23 juli 2019 om 13:51

  @Rene; Iedereen kan overal over een petitie starten. Of er bij Tesla ooit aandacht aan besteed wordt is natuurlijk maar de vraag. Bij een groot succes is negeren natuurlijk lastiger dan als niemand je petitie tekent.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.