Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Prijs van de Tesla Model 3 weer omhoog

vrijdag 7 mei 2021, 16:32 door | 2,733x gelezen | 2 reacties

Slecht nieuws als je net op het punt stond je Model 3 te bestellen. Tesla heeft de prijzen weer eens verhoogd. In februari schreven we nog over een prijsdaling, nu is dat voordeel weer helemaal weg.

Tesla Model 3 - Prijs mei 2021


De Standard Range is inmiddels 2.000 euro duurder dan in februari en de Performance is 1.000 euro duurder geworden. De Longe Range is nog wel voor dezelfde prijs verkrijgbaar.

Deze week werd ook bekend dat Tesla de volledige productie voor dit kwartaal al verkocht heeft, dus er is nog steeds meer dan voldoende vraag voor de elektrische bolide. Het zou mooi zijn als de fabriek in Texas en de fabriek in Berlijn snel operationeel zouden zijn.

In Amerika is ook de prijs voor de Model Y weer aangepast, maar die is hier sowieso nog niet leverbaar momenteel.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

2 reacties

  1. Menno
    Menno schreef op dinsdag 11 mei 2021 om 11:38

    Is de prijs van de Y omhoog of omlaag gegaan? En de prijs van de 3 zal wel weer gaan zakken. Hier in NZ ging de prijs van de 3 $5000 (3000 Euro) naar beneden en dat was de enige prijs verandering dit jaar. Start prijs is nu $69.900 (bijna 42.000 euri). Er is hier sprake van een mogelijk stimulatie voor de koop van electrische autos met een subsidie van $250 - $8000 (4800 euro) met een maximum prijs van $70.000. Dus kijk ik de kat nog maar een uit de boom. Zou de prijs voor een standaard (met heatpumpknipoog 3 wel eens dicht bij de 37000 euri kunne uitkomen. En dat lijkt me geen straf om een twee wiel aangedreven te rijden. En hier rij je niet gauw 600 km op een dag. We hebben geen buiten land om naar toe te rijden.

  2. Joost van den Brink
    Joost van den Brink schreef op dinsdag 11 mei 2021 om 15:47

    Het viel mij op dat de trekhaak niet langer is te configureren. Is bekend of de trekhaak niet meer leverbaar is op de Model3? Zou wel een minpunt zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.