Elja Trum

Productie Tesla Model 3 komt op stoom

woensdag 4 april 2018, 15:30 door | 268x gelezen | 0 reacties

Gisteren heeft Tesla de kwartaalcijfers openbaar gemaakt. In het eerste kwartaal van 2018 hebben ze 34.494 auto's gebouwd (een stijging van 40 procent ten opzichte van Q4 2017). Daarvan waren er 9.766 Model 3's.

Tesla Model 3


In de laatste week van maart zijn er in de fabriek in Fremont 2.020 Model 3's van de band gerold. Niet de vooraf aangekondigde 2.500, maar toch al een heel aardig eind in de goede richting.

Begin dit jaar produceerde Tesla nog zo'n 1.000 Model 3's in een week. De productie is de afgelopen 3 maanden dus verdubbeld. Tesla's doel voor het einde van Q2 is nog steeds 5.000 Model 3's per week.

Verwachtingen voor 2018


Wat mij betreft is dit goed nieuws. De productie lijkt nu echt goed op stoom te komen. Laten we zeggen dat er nu 10.000 Model 3's gemaakt zijn.

De komende 3 maanden worden er waarschijnlijk wel minimaal 2.250 auto's per week geproduceerd. Q2 zou daarmee 29.250 nieuwe Model 3's moeten opleveren.

Stel dat Tesla inderdaad naar 5.000 Model 3's per week gaat vanaf de start van Q3 en die productie blijft daar op voor de rest van het jaar (130.000 stuks) dan worden er in 2018 in totaal zo'n 170.000 Model 3's gebouwd.

Volgens mij een indrukwekkend aantal en ik verwacht dat er dan ook weinig reden is waarom de levering van Model 3's in Nederland dan niet aardig op gang kan komen. Helaas is daar verder nog niks anders bekend dan de verwachte leverdatum van 'begin 2019' die ik zie als ik inlog op mijn Tesla account.

Aandelen Tesla stevig in de plus


Met de huidige verwachtingen lijkt het er op dat Tesla in Q3 dit jaar een positieve kasstroom kan halen. Waarschijnlijk gaat Elon dan gewoon meer investeren, maar voor beurshandelaren is het een positief bericht.

De beurskoers van Tesla ging gisteren flink de plus in en eindigde ruim 5 procent hoger. Vandaag steeg het aandeel ruim 7 procent.

Toch leuk, want ik had net afgelopen maandag twee aandelen bijgekocht vanwege de stevige daling de afgelopen periode.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.