Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla fabriek in China op punt van leveren

maandag 16 december 2019, 17:17 door | 1,239x gelezen | 2 reacties

Begin dit jaar was er in China nog niks meer dan modderige grond te vinden op de plek waar nu een enorme Tesla fabriek staat. Gigafactory 3 lijkt inmiddels al operationeel en op het terrein staan honderden Model 3's gereed voor uitlevering.

Dat is in elk geval te zien in een video die Jason Yang vorige week op Youtube plaatste. Hierin zie je ook hoe Model 3's op trailers geladen worden.


Er zijn zoveel Model 3's al gereed dat er ook al gewerkt wordt aan een nieuwe plek waar de nieuwe auto's gestald kunnen worden.

Tesla heeft recent ook de prijzen van de Model 3 in China verhoogd; tenminste als je een model koopt dat vanuit Amerika wordt ge´mporteerd. Koop je een model dat in China gebouwd is, dan scheelt je dat zo'n 3.500 dollar.

Het lijkt er dan ook op dat het niet heel lang meer zal duren voordat de in China gebouwde Model 3 daadwerkelijk aan klanten uitgeleverd wordt. Er zijn al klanten die een bericht over hun aflevering hebben ontvangen.

De verwachting is dat er dit jaar nog honderden, wellicht zelfs meer dan duizend, uitgeleverd gaan worden.

Gigafactory 4


In de tussentijd is trouwens ook de locatie van Tesla's volgende gigafabriek bekend gemaakt. Deze fabriek zal gebouwd worden bij Berlijn (Duitsland).

Hier zullen in eerste instantie Tesla Model Y's gebouwd gaan worden en moeten later ook Model 3's van de band komen rollen. Ik vermoed dat de bouw in Duitsland niet zo vlot zal zijn als in China.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

2 reacties

  1. Wiebe
    Wiebe schreef op dinsdag 17 december 2019 om 12:44

    Indrukwekkend allemaal. En ook nog een fabriek in Berlijn. Dan kunnen daar de arbeiders terecht uit de uitlaat- waterpomp- en bougiefabrieken. China is toch te ver weg voor ze. Goede ontwikkeling daar in Berlijn. Maar waarom NIET in Rotterdam?

  2. erik
    erik schreef op zaterdag 21 december 2019 om 15:29

    ja die otto motor heeft echt zn tijd gehad

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.