Elja Trum

Tesla Model 3 AWD en Performance aangekondigd

zondag 20 mei 2018, 17:17 door | 155x gelezen | 0 reacties

Elon had aan het begin van de week al laten weten dat ze deze week de vierwielaangedreven Model 3 aan te kondigen en vanochtend was het dan eindelijk zo ver.

De specificaties van zowel de All Wheel Drive als de All Wheel Drive Performance zijn bekend gemaakt. Net als de prijzen.

Tesla Model 3 performance


Tesla Model 3 Dual Motor All-Wheel-Drive


De vierwielaangedreven Model 3's krijgen een tweede motor voorin de auto. Dit is een ander type motor als dat achterin ligt (een AC induction motor in plaats van een switched reluctance partial permanent magnet motor).

De AC induction motor vind je ook terug in een Model S en Model X. Het bereik bij de vierwielaangedreven versie is niet groter geworden. Je kunt nog steeds 500 kilometer op één lading afleggen.

Wel zit je een halve seconde sneller op de honderd; in 4,5 seconden in plaats van 5,1. In de praktijk zal het waarschijnlijk iets sneller zijn, want ook de huidige Model 3 zit volgens metingen al in 4,6 seconden op de honderd.

Meerprijs voor vierwielaandrijving is 5.000 dollar (waarschijnlijk ook zoiets in euro). Best een bedrag voor iets vlotter optrekken en iets betere wegligging. Ik ben benieuwd of deze upgrade zijn geld waard zal zijn.

Tesla Model 3 Performance Dual Motor All-Wheel-Drive


Eveneens aangekondigd is de Performance versie. Deze snelste versie moet in 3,5 seconden op de honderd zitten en heeft een hogere topsnelheid van maximaal 250 kilometer per uur (versus 225 kilometer per uur op de andere modellen).

De prijs, zonder autopilot, zal in Amerika 78.000 dollar zijn. Zo'n 28.000 dollar meer dan een Model 3 met Lang Range, Premium upgrades en 19 inch velgen dus. Een stevige meerprijs. Niet iets waar ik zelf snel voor zou kiezen.

Voor die prijs krijg je echter ook 20 inch Performance velgen (in plaats van de 18 of 19 inch die je nu kunt kiezen) en een carbon fiber spoiler. Ook kun je het interieur in het wit bestellen. Iets wat voorlopig nog niet beschikbaar zal komen voor de overige Model 3 modellen.

Volgens Elon Musk zal de Model 3 performance zo'n 15 procent sneller zijn dan een BMW M3 en beter sturen.

Voortgang


Dat de vierwielaangedreven modellen nu aangekondigd (en te bestellen) zijn lijkt goed nieuws voor de productiedoelen van de Model 3. Elon heeft eerder aangegeven dat varianten beschikbaar komen op het moment dat er 5.000 Model 3's per week van de band af rollen.

De huidige productie lijkt momenteel te zitten op 3.500 per week en ze zouden goed op weg zijn om de 5.000 per week over anderhalve maand (aan het eind van het kwartaal) te halen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij heeft een reservering voor de Tesla Model 3, maar rijdt momenteel zelf nog in een dinosap verstoker.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.