Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla Model 3 besteld!

donderdag 6 december 2018, 11:44 door | 2,615x gelezen | 19 reacties

Yes! Zojuist de bestelling kunnen plaatsen. Ik had nog geen mail van Tesla gehad, maar ik was proactief op mijn Tesla account aan het kijken. Daar verscheen na een refresh de mogelijkheid om te bestellen!

Tesla Model 3 bestelling


Ik heb nog nooit zo snel 64.100 euro uitgegeven (er kwam nog wat bij aan afleveringskosten). Alhoewel; eigenlijk ben ik al ruim 2,5 jaar aan het wachten totdat ik mijn bestelling kon plaatsen.

De aanbetaling die je met een creditcard moet doen is overigens 2.000 euro. In totaal heb ik nu dus (inclusief de 1.000 reservering in 2016) reeds 3.000 euro van het totaal aan Tesla voldaan.

Tesla Model 3 - BestellingsoverzichtIk heb bewust de autopilot nog niet direct besteld. Deze wil ik achteraf gaan toevoegen. Je betaalt achteraf 7.400 euro in plaats van 5.300, maar dat prijsverschil heb je binnen drie jaar terugverdient doordat je minder bijtelling betaald.

In Amerika wordt trouwens ook een proefperiode aangeboden. Daarin kun je de autopilot uitproberen en deze, als ie bevalt, direct met korting aanschaffen. Je bent dan nog steeds duurder uit dan wanneer je het direct besteld, maar goedkoper dan de 7.400 euro. De terugverdientijd door de lagere bijtelling is dan nog korter.

Levering wordt verwacht in februari / maart 2019.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

19 reacties

 1. roel
  roel schreef op donderdag 6 december 2018 om 14:52

  wat leuk! ik wil 'm ook bestellen. maar twijfel nog over kleur en awd of awd performance.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op donderdag 6 december 2018 om 16:26

  @Roel; Beide keuzes ben ik ook best even mee zoet geweest. vrolijk

  Qua kleur vond ik ook de pearl white en de midnight grey mooi. Zwart vind ik wat saai en de blauwe kleur iets te licht blauw. Wit ziet er vooral in het donker prachtig uit, maar heeft als nadeel dat ie zo snel vies wordt. Ik ben niet zo'n poetser. knipoog

  Midnight grey vind ik erg mooi, maar is ook een beetje standaard grijs wat je al bij zoveel auto's ziet. Vandaar dat ik voor rood gegaan ben: de auto springt er met die kleur lekker uit. Ook zag ik hem in veel reviews en foto's voorbij komen en dat vond ik er goed uit zien.

  Heb wel even in Duiven gekeken toen ie daar laatst stond. Even kijken of de kleur in het echt ook beviel, want foto's en video's kunnen bedrieglijk zijn qua kleur.

  Voor wat betreft het performance model. Ik had het zeker ook leuk gevonden, maar ik vond 10.900 euro extra voor 1 seconden sneller naar de honderd toch moeilijk aan mezelf te verantwoorden. knipoog

  Vooral ook omdat het je ook zo'n 100 euro netto per maand aan bijtelling scheelt.

  Daarbij vind ik de auto met spoiler niet per se mooier en 20 inch wielen zijn wellicht ook wat teveel van het goede. Die rode remklauwen vind ik dan wel weer geslaagd, maar ik kan ook de remklauwen achteraf laten spuiten voor een paar honderd euro. knipoog

  Waar twijfel je tussen?

 3. gast schreef op donderdag 6 december 2018 om 19:26

  Kijk dat is goed nieuws. Ik had gisteren avond ook al door dat Tesla met de website bezig was en bij thuiskomst heb ik ook direct ingelogd. Heb hem nog niet besteld. Wordt waarschijnlijk een lease per Mei 2019... Nog ff Wachten, is moeilijk..... Zie nu ook dat ik van Tesla een mailtje heb ontvangen. vrolijk Het gaat nu dan ook echt gebeuren en levering per Feb 2019, TOP !!

 4. BeingNice
  BeingNice schreef op donderdag 6 december 2018 om 20:23

  Hier ook een enthousiasteling die twijfelt tussen wit en grijs. Die autopilot had ik wel aangevinkt, je hebt het over in 3jaar terugverdient dmv lagere bijtelling? Wat maakt deze conclusie? En weten jullie hoe het zit met de MIA regeling? Hoeveel deze bedraagt en waar aan te vragen?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.