Elja Trum

Tesla Model 3 voor 35.000 dollar nu te bestellen

donderdag 28 februari 2019, 23:46 door | 910x gelezen | 17 reacties

Tesla heeft zojuist bekend gemaakt dat de instapversie van de Model 3 (voor slechts 35.000 dollar) vanaf nu te bestellen is. Naast deze aankondiging zijn er ook behoorlijk wat andere veranderingen op de site verschenen.

Tesla Model 3 Standard Range

35.000 dollar - before savings

Instapmodel


In Amerika kun je vanaf vandaag de instapversie van de Model 3 bestellen. Je betaalt dan 35.000 dollar. De accu is dan kleiner en je hebt alleen achterwielaandrijving. Ook krijg je een basisversie van het interieur met zwarte stoffen bekleding.

Standaard interieur


Van 0 naar 60 mile per uur doe je met de standaard accu in 5,6 seconden. De topsnelheid is 130 mijl per uur (209 kilometer per uur).

Optioneel kun je het interieur upgraden met het 'partial premium interior'-pakket. Je krijgt dan betere stoelen en een 'standard range plus' accu (met 140 mph topsnelheid, 240 mile bereik en 0-60 mph in 5,3 seconden). Dit pakket kost 2.000 dollar extra.

De standaard versie zou in april geleverd moeten kunnen worden in Amerika. In Europa zou dit model in 3 tot 6 maanden beschikbaar moeten komen.

Specificaties bestaande modellen verbeterd


Als je al een Model 3 hebt (of morgen geleverd krijgt knipoog) heb je ook geluk. Via een firmware update worden de prestaties van je auto beter. Het bereik van de Model 3 Long Range AWD stijgt van 530 kilometer volgens de WLTP standaard naar 560 kilometer.

Acceleratie van 0 naar 100 doe je nu in 4,7 seconden in plaats van 4,8. Bij de Performance versie trek je hetzelfde sprintje nu in 3,5 seconden in plaats van 3,7.

De verbeteringen zouden mogelijk zijn doordat ze na miljoenen kilometers aan verzamelde data het vertrouwen hebben dat deze updates mogelijk zijn zonder nadelige gevolgen.

Echt gaaf dat je auto gewoon beter wordt nadat je hem al aangeschaft hebt.

Autopilot


Autopilot is nu 3.200 euro geworden (was 5.300 euro), maar volledig zelfrijdende besturing is were terug voor het bedrag van 5.300 euro.

Dit is dus nu opgesplitst. De autopilot heeft minder functies gekregen; die zitten nu deels in het 'Volledig zelfrijdende besturing'-pakket.

Autopilot


Lagere prijs


In Nederland is de prijs van de Longe Range AWD en de Performance zojuist zo'n 3.000 euro lager geworden. Ik ben benieuwd hoe Tesla hiermee omgaat voor auto's die net geleverd zijn of (bijvoorbeeld) morgen geleverd worden.

Tm3 prijsdrop

Ik neem aan dat ze dit terug gaan betalen, anders kan ik beter nu mijn bestelling annuleren en hem opnieuw bestellen voor 3.000 euro minder.

De bijtelling over dit prijsverschil de komende vijf jaar kost ook nog eens zo'n 2.000 euro. Annuleren en opnieuw bestellen zal zo'n 5.000 euro besparen.

Alternatief is natuurlijk dat ze gratis Autopilot (of full self driving, inclusief bijtellingsverlies) aanbieden. Die is 3.200 euro waard nu en matched dus aardig met het prijsverschil.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik voor 28 mei mijn referalcode elja37232 om 7.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

17 reacties

 1. Dick
  Dick schreef op vrijdag 1 maart 2019 om 02:30

  Ha Elja, bedankt voor deze update. Ik ben ook wel benieuwd naar hoe ze dat verrekenen, mocht je daar bij het ophalen iets over te weten komen dan hoor ik dat graag! Ik heb ook de Autopilot besteld voor 5300 (besteld begin februari, nog geen vin bekend), volledig zelfrijdend was geen optie toen dus vraag me af hoe dat afgehandeld gaat worden. Heel veel plezier straks met ophalen, ben enorm benieuwd hoe het je gaat bevallen!

  Mvg Dick

 2. Michael
  Profiel Michael schreef op vrijdag 1 maart 2019 om 05:32

  Hmm, ik ben inderdaad benieuwd hoe ze daar straks (levering om 09:30) mee om gaan.

 3. Jos Driessen
  Jos Driessen schreef op vrijdag 1 maart 2019 om 08:21

  Ik baalde zo dat ik nog geen vin en eindfactuur had.
  Maar nu is dat eigenlijk geweldig.
  Mijn factuur zal waarschijnlijk nu lager uit vallen. Wachten loont.
  Dankjewel Tesla.

 4. TeslaFan
  TeslaFan schreef op vrijdag 1 maart 2019 om 12:44

  Hoe kom je aan de informatie dat het standaard model in 3 tot 6 maanden komt?
  Ik had eigenlijk gehoopt dat gisteren avond de mid-range in nederland te bestellen was. Daar zit ik zelf met smart op de wachten. Heb je meer informatie wanneer deze nu eindelijk eens komt?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.