Elja Trum

Tesla nadert 100.000ste Model 3

maandag 20 augustus 2018, 10:40 door | 313x gelezen | 0 reacties

Als het over de Tesla Model 3 gaat denken de meeste mensen aan productieproblemen. Nu ging het niet zo snel als Elon gehoopt had, maar inmiddels zijn er in 14 maanden tijd toch al meer dan 100.000 exemplaren geproduceerd.

Dat is tenminste af te leiden uit het aantal VIN-nummers dat Tesla geregistreerd heeft voor het model. De teller daarbij staat nu namelijk op 108.188. Momenteel rollen er uit de fabriek in Fremont bijna 6.000 per week.

Volgens Bloomberg zijn er nu 72.000 exemplaren van de band gerold en worden er 5.942 per week geproduceerd. Bij deze productiesnelheid wordt de 100.000ste Model 3 binnen 5 weken gemaakt.

Bloomberg model 3 ramp up aug 2018


Ter vergelijking; van de de Nissan Leaf werden er in heel 2017 in totaal 54.451 exemplaren verkocht. Zelfs als dat aantal in 2018 met 20 procent stijgt dan zal de totale productie van Tesla Model 3's in 2018 hoogstwaarschijnlijk meer dan het dubbele zijn.

Via: Teslarati.com

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.