Elja Trum

Top Gear: Tesla Model S versus Porsche Taycan S + reactie Elon Musk

vrijdag 1 november 2019, 15:15 door | 968x gelezen | 3 reacties

De Porsche Taycan wordt logischerwijs altijd vergeleken met de Tesla Model S. De Tesla is de afgelopen jaren een beetje de standaard geworden op elektrisch gebied. Top Gear zette de Taycan daarom ook naast de Model S P100D.


Interessant om te zien dat de Porsche de Tesla weet te verslaan in de praktijk.

Tenminste, daar lijkt het op. Uiteraard kwam er het nodige commentaar op. Het lijkt erop dat Top Gear de gemeten tijd gebruikt van een test met de Model S van twee jaar geleden en dat ze mogelijk niet de Launch Mode van de Model S gebruikt hebben. Zie onderstaande video van DragTimes.


Het lijkt er dus op dat niet het maximale uit de Model S gehaald wordt. Dat is in een test als deze natuurlijk erg slordig van Top Gear.

Reactie van Elon


Elon Musk heeft ook gereageerd op de Porsche die de Tesla versloeg. Hij gaf in een Tweet aan dat hij het eens was met de analyse van DragTimes Ún dat er een gratis over-the-air software update aan komt voor de Model S die het maximale vermogen met 50 pk zal verhogen.

Volgens Elon zal de Model S dan nog beter in staat zijn de Taycan Turbo S te verslaan in van 0 tot 100 races en bij de kwart-mijl.

Top Gear en Elon Musk hebben natuurlijk al een verleden. Eerder sleepte Elon het programma voor de rechter omdat ze in het programma claimde dat de Tesla Roadster zonder stroom kwam te staan terwijl dit volgens de gegevens van Tesla niet zo was.


Wat mij betreft is het overigens mooi dat Porsche nu zo'n interessante elektrische auto verkoopt. Dat zal er alleen maar voor zorgen dat elektrisch rijden in een beter daglicht komt. Het maakt dan niet uit welke auto nu echt een fractie van een seconde sneller is.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

3 reacties

 1. Wiebe
  Wiebe schreef op maandag 4 november 2019 om 23:27

  Waar gaat dit allemaal over. Wie de snelste is? Of wie er lef genoeg heeft om wat anders op de weg te durven zetten.
  Reken maar dat de hele automobiel (toelever) industrie met de handen in het haar zit. Net als het bedrijf waar ik gewerkt heb en in telefooncel apparatuur deed. Tot de GSM op kwam. Dag telefooncel. De bougie- uitlaat- dynamo- waterpomp- antivries- olie- katalysator- en radiateurfabrieken krijgen het aardig benauwd. En terecht; je zal er maar werken. En idem voor de garagebedrijven. Er valt straks niets meer te verdienen. Ze kunnen straks niet meer 18 euro vragen voor een litertje motor olie. Straks gaan we op de wegen van 130 naar 100 km/hr om onze bijdrage te leveren aan het stikstof probleem. Dan komt de bouw weer op gang. Maar als je een elektrische auto rijdt dan draag je toch al je steentje bij?? Dus dan mogen de elektrische auto's toch wel 130 blijven rijden?? Of zie ik dat verkeerd?? Waarom waarom wordt het elektrisch rijden niet omarmd?? Gewoon omdat er teveel geld mee gemoeid is. De auto is een fantastische bron van inkomsten voor de schatkist. Dat moet vooral zo blijven.

 2. Eric
  Eric schreef op woensdag 6 november 2019 om 10:16

  Zijn er al aannemers die elektrisch rijden. ? Dacht t niet!

 3. Wiebe
  Wiebe schreef op woensdag 6 november 2019 om 13:22

  @eric. Ik ken er 1. Hij heeft een X. Maar wat is de achtergrond van je vraag? Moeten aannemers eerst elektrisch rijden voordat ze een huis mogen bouwen? Eigenlijk wel een briljante gedachte. Vind ik een waanzinnig goed idee.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model S

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.