Elja Trum

Kun je met een caravan op vakantie met een Tesla?

zondag 28 juli 2019, 16:32 door | 974x gelezen | 2 reacties

Nu.nl vroeg zich af of je met een elektrische auto op vakantie kunt met een caravan. Ze gingen met een Tesla model X en een Audi e-tron op pad - inclusief caravan uiteraard.


Na aanleiding van deze test schatten ze in dat ze zo'n 300 kilometer kunnen rijden met de Model X terwijl er een caravan achter hangt. Volgens mij best een aardig bereik.

Dankzij Tesla's supercharge netwerk kun je bovendien eigenlijk vrij gemakkelijk overal in Europa komen.

Wel is er in de test gekozen voor compacte caravan's. Veel gezinnen zullen met een groter model op pad gaan met meer gewicht en luchtweerstand. Dat zal het bereik natuurlijk niet ten goede komen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

 1. Maarten
  Maarten schreef op vrijdag 2 augustus 2019 om 10:24

  Net twee weken met mijn Tesla Model 3 (LR AWD, 19 inch) en een kleine caravan (Biod) op vakantie geweest naar Frankrijk. Mijn maximale bereik was 280 km bij vlakke wegen, door het Franse heuvelachtige landschap ongeveer 225 km. Wat mij betreft prima te doen (met twee kleine kindjes die toch liever niet te lang stil zitten in de auto). Even een traktor inhalen op een Frans binnenweggetje is een stuk makkelijk met de Tesla...

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op vrijdag 2 augustus 2019 om 10:45

  @Maarten; leuk om te horen dat het in de praktijk ook best te doen is! 200+ kilometer met een caravan erachter klinkt niet verkeerd. Lijkt me geen probleem als je jezelf hier vooraf op ingesteld hebt.

  Was het goed te doen met het laden onderweg?
  Met Tesla heb je gelukkig de Superchargers, maar ik begreep dat het in Frankrijk verder wel lastig kan zijn.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model X

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.