Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

De Tesla Model Y in detail

maandag 2 maart 2020, 16:32 door | 1,778x gelezen | 1 reactie

Binnen twee weken worden de eerste Tesla Model Y's in Amerika al uitgeleverd aan klanten. Bij de fabriek in Fremont zijn al rijen Model Y's te zien op parkeerplaatsen en ze worden ook al naar aflevercentra gedistribueerd.

Tesla Model Y's bij de Fremont fabriek

Daardoor verschijnt er nu opeens flink wat extra nieuw beeldmateriaal van de kleine SUV online.

Op 15 maart nemen de eerste klanten hun Model Y in ontvangst. Er zijn al flink wat toekomstige eigenaren die een aflevering in de planning hebben staan.

Tesla Model Y

Foto door Mrleetesla

Het interieur heeft logischerwijs veel weg van zijn kleinere broertje; de Model 3. Wel is de middenconsole zo te zien iets afwijkend. Ook valt direct de ontbrekende dakspijler achter de voorstoelen op. Bij de Model Y zit deze bij de achterbank.

Tesla Model Y - Achterbank

Foto door Mrleetesla

Wat bij de achterbank in elk geval opvalt is dat er in plaats van 'ouderwetse' USB-A aansluitingen nu USB-C aansluiting inzitten. Volgens mij een kleine, maar mooie, vernieuwing ten opzichte van de Model 3. Waarschijnlijk zitten de USB-C aansluiting ook voorin, maar dat is op deze foto's nog niet te zien.

Tesla Model Y - Achterbak

Foto door Mrleetesla

De achterbank is in drie delen neerklapbaar en optioneel kunnen er kinderstoeltjes in de achterbak gebruikt worden zodat je zeven personen mee kunt nemen in de Model Y.

Er lijkt ook een 12-volts aansluiting te zitten in de achterbak, maar dit is niet heel goed te zien. Ook zien we hier in de achterklep één van de 14 speakers verwerkt zitten.

Tesla Model Y - Laadruimte


Zelf ben ik enthousiaster over de sedanvorm van de Model 3, al is de Model Y op veel punten wellicht praktischer. In Europa moeten we nog wel een jaartje wachten op de Model Y.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

1 reactie

  1. Gemmy
    Gemmy schreef op dinsdag 3 maart 2020 om 12:42

    Dank voor deze info!! Ik was al benieuwd naar de Model Y”

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.