Voorverkoopkorting: Mijn Tesla Model 3 boek is nu te bestellen.
Elja Trum

Levering Tesla Model Y start in maart 2020

donderdag 30 januari 2020, 17:17 door | 1,015x gelezen | 0 reacties

Bij de presentatie van de (positieve) kwartaalcijfers heeft Tesla ook wat meer details bekend gemaakt over de Tesla Model Y. Het belangrijkste nieuws is dat leveringen van de Model Y vanaf maart starten.

Tesla Model Y


Het gaat dan uiteraard over leveringen in Amerika. In Nederland moeten we helaas nog een jaartje wachten voordat de Model Y geleverd zal worden. In eerste instantie komen ze waarschijnlijk vanuit Amerika, maar het plan is dat de fabriek in Berlijn de productie voor Europa volledig op zich gaat nemen.

De productie van de Model Y is sinds begin dit jaar opgevoerd in de Fremont fabriek zodat dit kwartaal nog met de levering gestart kan worden. Dat is eerder dan verwacht. De laatste officiŽle verwachting was in de zomer van dit jaar, daarvoor was het zelfs eind 2020.

Dit is de eerste keer dat Tesla daadwerkelijk voorloopt op hun voorspelling voor wat betreft de eerste leveringen van een model.

Hoger bereik


Er is ook goed nieuws over het bereik van de Model Y. Tesla heeft het bereik, gemeten volgens de EPA-norm, verhoogd van 450 naar 505 kilometer (315 mijl). Op de Nederlandse website staat dit overigens ook aangeven als WLTP-schatting. Doorgaans komt de WLTP hoger uit, maar de EPA is meer accuraat.

Nieuwe velgen


Ook wordt de Model Y geleverd met andere velgen dan de Model 3. Je kunt nu kiezen uit 19 inch Gemini velgen of 20 inch Induction velgen.

Tesla Model Y - keuze voor velgen


Persoonlijk ben ik over beide niet heel enthousiast, maar smaken verschillen uiteraard. De Induction-velgen zouden mij voorkeur in elk geval hebben boven de Gemini.

Zo te zijn zien de Gemini's weer doppen (net als de Aero's op de Model 3). Als je die eraf haalt zal er waarschijnlijk ook weer een nette velg onder zitten.

Kies je voor de Model Y Performance, dan kun je ook een nieuw velg kiezen als onderdeel van van het Performance Upgrade pakket. Je krijgt dan 21 inch ‹berturbine velgen.

Tesla Model Y - Uberturbine velgen


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.