Elja Trum

Onthulling Tesla Model Y op 14 maart

maandag 4 maart 2019, 10:20 door | 514x gelezen | 0 reacties

Elon Musk heeft via Twitter laten weten dat de Tesla Model Y volgende week donderdag onthuld zal worden. Deze kleine SUV wordt ongeveer 10 procent groter dan de Model 3 en komt waarschijnlijk in 2020 op de markt.

Tesla Model Y


Na verwachting zal de prijs ook zo'n 10 procent hoger zijn dan die van de Model 3.

De Model Y is de vijfde auto van Tesla en Elon heeft nu zijn rijtje compleet met de Model S E X Y. Het vijfde model dat Tesla heeft is uiteraard de originele Roadster waarvan er zo'n 2.500 geproduceerd zijn.

Een exact tijdstip is nog niet bekend gemaakt, maar de kans is groot dat het bij ons om donderdagavond of zelfs vrijdagochtend gaat voor het moment van de aankondiging.

Waarschijnlijk kun je de Model Y vanaf dat moment weer reserveren, zoals dat ook met de Model 3 (en de nieuwe Roadster) kon.

Voor Europa verwacht ik overigens dat dit je in de praktijk maximaal een paar weken voordeel zal bieden qua leversnelheid. Mijn advies zou dus zijn om niet vooraf te reserveren, tenzij je Tesla graag wilt steunen door ze 1.000 euro voor te financieren.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.