Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Prijs Tesla Model Y daalt 3.000 dollar

zondag 12 juli 2020, 15:30 door | 1,464x gelezen | 10 reacties

In Amerika is de prijs van de Tesla Model Y gisteren gedaald met maar liefst 3.000 dollar. Zo komt de compacte SUV net onder de 50.000 dollar. De grootste daling is bij de Long Range versie, maar ook de Performance is 1.000 dollar in prijs gedaald.

Hier in Europa hebben we er uiteraard niks aan, al kan het waarschijnlijk geen kwaad. Ik houd de prijzen niet actief in de gaten, maar in Europa is ie volgens mij niet gezakt in prijs.

Tesla model y 12 juli 2020


Als je nu een Model Y alvast reserveert is de prijs die aangegeven wordt zelfs 64.000 euro. Da's 4.000 euro meer dan de prijs die ik in maart 2019 bij de aankondig noteerde. De Performance is sindsdien blijkbaar 1.000 euro in prijs gestegen.

Bovendien wordt de Model Y hier niet voor volgend jaar verwacht. In die tijd kan er nog een boel veranderen in de prijs die Tesla rekent voor deze auto.

Op 1 juli werd de prijs van Full Self Drive (geavanceerde autopilot) nog verhoogd. Elon Musk heeft aangegeven dat de prijs daarvan steeds verder omhoog gaat naarmate de mogelijkheden uitgebreider worden.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

10 reacties

 1. Elja Trum
  Elja Trum schreef op maandag 13 juli 2020 om 08:27

  Elon heeft trouwens ook net op Twitter laten weten dat er geen Tesla Model Y Standard Range meer in de planning staat. Het bereik van deze variant zou volgens Elon onacceptabel laag worden met minder dan 250 mijl (402 kilometer).

  Nu zit de Model 3 daar maar net boven, dus waarom dat onderscheid gemaakt wordt is me niet helemaal duidelijk.

 2. Marco van Dijck
  Marco van Dijck schreef op dinsdag 14 juli 2020 om 21:29

  Dat gaat Tesla nog wel aanpassen. Ik ben tevreden over de rijkwaliteit en de voorsprong op andere merken op elektrisch gebied. Zeer ontevreden over bouwkwaliteit, cruisecontrol en after sales. Nog een paar concurrenten à la Polestar 2 erbij en ze komen opslagkades tekort bij Tesla, tenzij de prijs met 20 tot 30% verlaagd wordt.

 3. Cor
  Cor schreef op dinsdag 14 juli 2020 om 22:29

  Sorry, maar ik ben het niet met je eens. Bouwkwaliteit is prima naar mijn mening (de mijne is van 11-2019), nog geen rammeltje gehoord na 18dkm, geen krasje op de lak en de naden zijn ook prima in orde.
  Logo op de neus had een beschadiging bij aflevering (dacht dat het lijmresten waren , maar bleek dat het chrome er af was en zag dat pas later) en die is na een afspraak via de app, zonder problemen en op locatie vervangen.
  Ik ben totaal geen fan van Amerikaanse auto's, maar de M3 zou ik zo weer kiezen.

 4. Paul
  Paul schreef op woensdag 15 juli 2020 om 07:52

  U schrijft dat de Model Y pas in 2022 verwacht wordt in NL. Ik lees overal begin 2021, maar ik lees ook dat de Model Y pas in NL komt als de fabriek in Berlijn draait vanaf juli 2022. Heeft u hier meer informatie over? Ik heb een Model Y besteld.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model Y

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.