Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla boekt 312 miljoen winst in Q3

woensdag 24 oktober 2018, 23:46 door | 669x gelezen | 0 reacties

Tesla heeft zojuist de cijfers over het derde kwartaal bekend gemaakt en voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf is er winst gemaakt in een kwartaal. In totaal maar liefst 312 miljoen dollar, wat neer komt op 1,75 dollar per aandeel.

De winst is de danken aan de verkopen van de Tesla Model 3. De marge op dit model was veel hoger dan verwacht. In het vorige kwartaal was de marge op elke verkochte Model 3 vijf procent. Tesla had vooraf een indicatie gegeven dat dit 15% zou worden, maar blijkt nu zelf 20% marge behaald te hebben.

Omzet tsla model3 q3 2018


Dankzij deze uitstekende marge is de Tesla Model 3 de best verkochte personenauto (sedans) in Amerika geweest het afgelopen kwartaal gebaseerd op omzet. Kijk je naar aantal geleverde voertuigen dan staat de Model 3 op de vijfde plaats.

Neem je SUV's en trucks mee (die zijn in Amerika extreem populair) dan staat de Model 3 op de 13de plek. Zeer waarschijnlijk eindigt de Model 3 dit kwartaal nog een paar plekken hoger.

Dat de marge hoger bleek dan verwacht kwam doordat er meer vierwielaangedreven Model 3's verkocht zijn dan verwacht was. Dit blijkt een populair model die zo'n 5.000 dollar extra omzet per auto oplevert. Blijkbaar zijn de meerkosten verhoudingsgewijs een stuk lager bij fabricage.

Ook positief nieuws is dat het bouwen van de Model 3 een stuk efficiŽnter geworden is het afgelopen kwartaal. Het aantal man uur dat nodig was per Model 3 is met 30 procent gedaald. Tesla's verwachting is dat dit in het vierde kwartaal nog verder zal verbeteren en dat er ook nog meer auto's per week gemaakt gaan worden.

Al met al veel goed nieuws dus! Ik ben benieuwd of dit morgen nog wat positiefs met de koers van het aandeel Tesla gaat doen. De beurs sloot vandaag met een daling van 1,92 procent (na gisteren ruim 12% gestegen te zijn). Momenteel (after hours) staat de koers 12,91 procent in de plus.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.