Bestel hét Tesla Model 3 boek.

Richtlijnen Teslafacts Gastblog

Lijkt het je leuk om ook eens een artikel van jezelf gepubliceerd te zien op teslafacts.nl? Dat kan! Gastblogs zijn op Teslafacts meer dan welkom. We plaatsen graag leuke, leerzame en/of interessante artikelen die over Tesla of één van Elon's andere bedrijven gaan.

Een gastblog insturen is heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar met daarin jouw artikel en de foto's die erbij horen. Je artikel mag direct in de e-mail staan, maar in bijvoorbeeld een Word bijlage is ook prima (de foto's wel graag los meesturen!). Neem onderstaande informatie even door voordat je aan je gastblog begint.

Onderwerpen


Alle artikelen zijn welkom zolang er maar een (duidelijke) relatie is met Tesla of Elon Musk. Het kan een nieuwtje zijn, een persoonlijk ervaring, een column, een artikel met tips of wat dan ook.

We hebben geen interesse in een artikel dat gericht is op puur de promotie van jouw bedrijf. Wil je wel graag je bedrijf promoten, neem dan eens contact op voor advertentie mogelijkheden. Denk je echter dat je iets kunt vertellen dat voor de Teslafacts bezoekers leuk is om te lezen dan is je artikel van harte welkom!

Foto's


Elk artikel op Teslafacts wordt voorzien van minimaal één foto of video. In het geval van een video kun je deze het best plaatsen op bijvoorbeeld Youtube of Vimeo. Stuur ons de link of neem de 'embed' code op in je artikel. Foto's graag maximaal 960 pixels breed en/of 800 pixels hoog. Stuur liever geen te kleine foto's door en sla foto's bij voorkeur 'save-for-web' op in Photoshop (Jpeg, circa 80% kwaliteit).

Stuur je foto's in de e-mail naar ons als losse attachments mee. Wanneer deze bijvoorbeeld in een Word bestand zitten kan ik ze er niet gemakkelijk uit halen zonder kwaliteitsverlies. Geef in je tekst door middel van het noemen van de bestandsnaam aan welke foto je waar zou willen zien. Je mag ook een thumbnail afbeelding meesturen van 150 bij 150 pixels, maar als je dat niet doet maken wij deze aan van één van je ingestuurde foto's.

Bloggersinfo


Natuurlijk moet je niet vergeten een paar regels over jezelf te schrijven en mee te sturen. Onderaan elke blogpost op Teslafacts staat kort een stukje over de auteur van het artikel. Vertel in vier korte regels wie je bent en vooral ook waar je te vinden bent. Neem een linkje naar je website(s) op! Vergeet ook niet om een klein fotootje van jezelf (100 bij 100 pixels) mee te sturen. We zien graag je gezicht bij jouw artikel.

Exclusiviteit en kwaliteit


Graag plaatsen we jouw artikel exclusief op Teslafacts. Stuur dus niet exact hetzelfde artikel naar meerder blogs. Plaats het artikel in de vorm zoals je deze voor Teslafacts hebt gemaakt liever ook niet op je eigen site.

Let er op dat je geen copyright van anderen schendt; gebruik eigen gemaakte foto's en schrijf de tekst helemaal zelf. Probeer voor een hoge kwaliteit te zorgen door goede praktische tips te gebruiken waar mensen van leren. Een blog moet minimaal uit een paar alinea's bestaan, maar een lang verhaal van 2.000 woorden is ook uitstekend zolang je maar niet onnodig gaat rekken.

Een goed blog artikel bevat een pakkende titel. In de eerste alinea zien we graag een intro; een korte uitleg van wat er in het artikel te lezen is. De titel met deze eerste alinea moet mensen ervan overtuigen dat jouw blog het lezen meer dan waard is. Probeer een logische opbouw in je verdere tekst te houden. Sluit af met een conclusie of bijvoorbeeld een pakkende manier om aan te zetten tot reacties op jouw blog.

Je hoeft geen topauteur te zijn, maar we verwachten uiteraard wel een bepaalde minimale kwaliteit. Soms moeten we ingezonden gastblogs afwijzen wegens onvoldoende kwaliteit. Zorg er dus voor dat jouw artikel een lekker lopend goed leesbaar verhaal is. Lees je artikel nog een keer (hardop) door voordat je het in stuurt. Doorgaans wijzigen we niet al te veel aan ingezonde artikelen, maar het kan zijn dat we titel of inhoud iets aanpassen zodat deze lekkerder leest of de boodschap duidelijker over brengt.

Wat te doen nadat we je artikel geplaatst hebben


Een gastblog zal doorgaans binnen een week na inzending geplaatst worden, soms zelfs dezelfde dag al. Hoe beter je aan bovenstaande richtlijnen voldoet hoe makkelijker het voor ons is om je blog ook daadwerkelijk snel te kunnen plaatsen. Duurt het te lang, stuur dan gerust nog even een herinnering. Maak je niet al te druk over opmaak en spelfouten, je artikel wordt altijd nog even goed doorgenomen voordat deze geplaatst wordt.

Na het plaatsen van je artikel ontvang je hierover een kort mailtje met daarin ook de link naar het artikel. Natuurlijk vinden we het leuk als je een beetje in de gaten houdt wat voor een reacties er op het artikel komen. Probeer ook te reageren waar mogelijk. Daarnaast stellen we het erg op prijs als je jouw artikel ook in jouw netwerk promoot. Zet op je Twitter, Facebook of Google+ account een linkje en vertel het je vrienden!

Nog vragen?


Twijfel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt.
Succes met het schrijven van jouw Teslafacts gastblog!

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.