Elja Trum

Lancering Falcon Heavy raket succesvol!

dinsdag 6 februari 2018, 22:11 door | 565x gelezen | 0 reacties

Een paar uurtjes later dan gepland is zojuist met succes Elon's Tesla Roadster de ruimte in geschoten in een baan richting Mars. Het event was live te volgen via een Youtube livestream. Erg indrukwekkend om te kijken en een prachtige prestatie.

Wat de lancering zo bijzonder maakt is natuurlijk de omvang van de raket Ún het feit dat de twee raketdelen succesvol terug op aarde geland zijn (het derde en grootste deel is niet goed geland op het schip). Deze kunnen nu bij een volgende vlucht hergebruikt worden en dat zorgt voor een enorme kostenbesparing voor ruimtereizen.

Herbekijk de live-feed hieronder (het vuurwerk start na 29 minuten):


De Falcon Heavy raket is de krachtigste raket sinds de Saturn V die de Amerikanen in de jaren zestig naar de maan bracht.

Falcon heavy launch progress


Aan boord van de Falcon Heavy was de Tesla Roadster van Elon Musk. De Falcon Heavy is 70 meter hoog en kan 63.800 kilogram aan vracht de ruimte in brengen. Als de raket (en zijn onderdelen) ook weer netjes moeten landen (en dat is de bedoeling voor hergebruik), dan kan er 8.000 kilo de ruimte in geschoten worden.

Elon's Tesla Roadster in de Falcon Heavy


De Roadster wordt in een elliptische baan om de zon gebracht. De Roadster zal daarin op zijn verst de baan van Mars halen en 'valt' daarna weer terug naar een baan ter hoogte van de aarde (en dan weer terug naar Mars, et cetera).

Tijdens het opstijgen speelde de Tesla op zijn geluidsinstallatie Space Oddity van David Bowie. In de Roadster was op het scherm de melding Don't Panic!' te zien. Een verwijzing naar het boek The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Het lezen waard, overigens.

De 'man' achter het stuur van de Tesla is uiteraard een pop. Hij heet Starman en draagt het ruimtepak dat SpaceX ontworpen heeft voor zijn astronauten.

Live beelden van de Roadster zijn in onderstaande video te bekijken.


Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen SpaceX

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.