Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

SpaceX test ontsnappingssysteem bemensingscapsule succesvol

zondag 19 januari 2020, 16:32 door | 491x gelezen | 0 reacties

SpaceX heeft vandaag een spectaculaire test gedaan met hun bemensingscapsule, de 'crew dragon'. Het doel was om het systeem te testen dat gebruikt wordt als er iets mis gaat tijdens de lancering van de Falcon 9 raket.

De test moet gedaan worden om door NASA gecertificeerd te worden om mensen de ruimte in te mogen brengen. En natuurlijk ook gewoon voor SpaceX zelf om het systeem uit te proberen.

Het is een bijzonder systeem, want het moet de bemensingscapsule veilig kunnen lanceren terwijl het boven op een raket zit die aan het opstijgen is (en sneller vliegt dan het geluid, met mach 2,2 in dit geval). Dergelijke systemen zaten bijvoorbeeld niet op de Space Shuttle.

De test verliep voortreffelijk. Ik heb live zitten kijken en was gaaf om te zien hoe alles soepel verliep. De test werd uitgevoerd na 84 seconden op 19 kilometer hoogte. Je kunt de video hieronder nog terugkijken.


Tijdens de test werd de Falcon 9 raket tot ontploffing gebracht. Het systeem werkte volledig automatisch, dus kwam in werking zodra een (in dit geval gesimuleerde) fout in de raket ontdekt werd.

De bemensingscapsule werd goed gelanceerd met behulp van raketmotoren op de capsule en werd met behulp van parachutes veilig in de oceaan geland.

De volgende mijlpaal is nu uiteraard om daadwerkelijk mensen de ruimte in te brengen met de capsule. Het lijkt erop dat die astronauten met een gerust hart aan boord kunnen stappen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen SpaceX

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.