Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla haalt ambitieus doel van 500.000 auto's in 2020

zondag 3 januari 2021, 16:16 door | 444x gelezen | 0 reacties

Tesla heeft een succesvol jaar achter de rug. Ze produceerde in totaal 509.737 auto's en verkocht er daar minimaal 499.550 van. Dat laatste getal wordt de komende dagen waarschijnlijk nog iets omhoog bijgesteld naar het daadwerkelijk aantal verkopen.

Van de Tesla Model 3 zijn er het meest gebouwd, maar ook de Model Y gaat al lekker. Van de Model S en X werden er in totaal 54.805 gebouwd.

Tesla Model Y


Het doel van een half miljoen auto's stelde Elon Musk in 2016 al. Dat werd destijds nog als totaal onrealistisch gezien door de meeste mensen.

In het laatste kwartaal zijn er het meestel auto's gebouwd, in totaal 179.757 stuks. In 2020 werd daardoor niet alleen het beste jaar ooit gehaald, maar in het vierde kwartaal ook het beste kwartaal ooit.

Geen slechte prestatie, ondanks de wereldwijde pandemie.

Het lijkt waarschijnlijk dat volgend jaar deze cijfers ruim overtroffen zullen worden. Tesla is nog steeds haar productiemogelijkheden aan het uitbreiden. Halverwege 2021 is de verwachting dat ook in Europa, in de fabriek bij Berlijn die nu gebouwd wordt, Tesla Model Y's van de band zullen rollen.

Het afgelopen jaar is ook de beurskoers van Tesla door het dak geschoten. Ik ben benieuwd hoe 2021 voor het bedrijf gaat verlopen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Teslafacts wordt mede mogelijk gemaakt door

Mobility Service

Onze klanten hoor je niet, zij leasen al jaren elektrisch bij Mobility Service.
Elektrisch rijden begint hier

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.