Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Tesla aandelen stijgen twintig procent na positieve kwartaalcijfers

donderdag 24 oktober 2019, 10:30 door | 1,236x gelezen | 0 reacties

Gisterenavond presenteerde Tesla de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2019. Het bedrijf wist het afgelopen kwartaal een winst te boeken van 143 miljoen dollar op een omzet van 6,3 miljard dollar. Nabeurs steeg de koers van het aandeel zo'n 20 procent.

TSLA koers nabeurs

Er zijn in het derde kwartaal van dit jaar door Tesla zo'n 97.000 auto's geleverd. Tesla denkt de doelstelling om meer dan 360.000 auto's te leveren dit jaar te gaan halen. Vooral de winst was hoger dan analisten verwacht hadden (de omzet iets lager dan verwacht).

Bewegelijk


Tesla aandelen zijn behoorlijk bewegelijk. In juni 2017 stond de koers op zijn hoogste niveau ooit met 383 dollar, maar in mei dit jaar was het aandeel alweer gezakt naar slechts 185 dollar.

Gisteren sloot de beurs voor Tesla met een waarde van 254,90 dollar en momenteel staat de koers (de beurs is nog steeds gesloten) op 306 dollar. Zo'n twintig procent hoger dus!

De koers kan uiteraard zomaar weer dalen, los van hoeveel winst of verlies er wordt gemaakt. Zelf heb ik ook een aantal aandelen Tesla. Niet om actief mee te handelen, maar voor de langere termijn. Ook ter support van Tesla als bedrijf.

Tesla Model Y


In de presentatie liet Elon Musk natuurlijk nog meer weten dan alleen de cijfers. Zo gaf hij aan dat de productie van de Tesla Model Y iets voor op schema ligt. In plaats van in de herfst van 2020 zouden de eerste leveringen moeten starten in de zomer van volgend jaar.

Tesla Model Y


Tesla Semi


De vrachtwagen van Tesla zou volgens de Q3 update eind 2020 van start moeten gaan. Verwacht dan nog niet direct grote productieaantallen.

Gigafactory 3


De fabriek in China, Gigafactory 3, staat op het punt om Model 3's voor China te gaan produceren. De eerste volledige Model's testauto's zijn al gebouwd op de nieuwe productielijn.

Tesla Gigafactory 3


De bouw van deze nieuw productielijn is razendsnel gegaan. Aan het begin van dit jaar was er alleen nog maar een kaal en modderig terrein op de plek waar nu de enorme fabriek staat. Gigafactory 3 ligt hiermee nog iets voor op het schema.

Gigafactory 4 zou overigens in Europa moeten komen. Volgend jaar wordt de locatie hiervoor bekend gemaakt (waarschijnlijk in Duitsland) en in 2021 zouden de eerste Tesla's hier van de band moeten rollen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Nieuws

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.