Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Recensie: De Doorbraak van de Elektrische Auto

dinsdag 11 september 2018, 15:15 door | 880x gelezen | 0 reacties

De elektrische auto staat op het punt van doorbreken. Het kan lastig zijn om de juiste informatie hierover online te vinden als je er zelf nog nieuw in bent. Dan is dit boek van Jeroen Horlings een uitkomst.

De Doorbraak van de Elektrische Auto

In De Doorbraak van de Elektrische Auto bespreekt Jeroen de voor- en nadelen van elektrisch rijden en ontzettend veel praktische dingen die bij elektrisch rijden komen kijken. Het boek zit tjokvol informatie, maar ik vond het ook nog steeds lekker weglezen.

Beslagen ten ijs


Als je een beetje enthousiast bent over elektrisch rijden en je praat er met anderen over, dan merk je al snel dat er veel negativiteit omtrent elektrisch rijden is. Waar dat precies vandaan komt weet ik niet. Zelf vermoed ik dat het veel te maken heeft met de angst voor veranderingen die bij de meeste mensen leeft.

Deze weerstand zorgt voor ontzettend veel ongefundeerde claims die naar boven komen wanneer je het over elektrische rijden hebt. Iedereen heeft wel ergens over bepaalde nadelen gehoord.

Het mooie van Jeroens boek vind ik dat hij vrijwel al deze veelgehoorde nadelen uitgebreid ontkracht. Veelal met concrete wetenschappelijk onderzoeken erbij en heldere berekeningen.

Dit boek is daardoor een handig hulpmiddel voor iedereen die zich regelmatig moet verdedigen tegen de enorme weerstand die er -volstrekt onnodig- nog is.

Inhoud


Het boek begint met een voorwoord van trendwatcher Vincent Everts. Vincent is zelf al sinds 2011 elektrisch rijder en komt ook regelmatig voorbij op bijvoorbeeld televisie als het over elektrisch rijden gaat.


Het boek bestaat verder uit 14 hoofdstukken:

1. 2018: het jaar van de doorbraak?
2. Elektrisch rijden in de praktijk
3. Is een EV goedkoper?
4. Laden en laadpalen
5. Omgaan met de (beperkte) actieradius van de accu
6. Op reis of op vakantie met een EV
7. Het einde van het fossiele tijdperk
8. Hoe milieuvriendelijk zijn EV's?
9. Wat is de levensduur van een accu?
10. Is waterstof een (beter) alternatief?
11. De historie van de elektrische auto
12. Overzicht van alle eletrische auto's
13. Toekomst
14. De omgekeerde wereld

Tevens is er nog een begrippenlijst en een index, zodat je snel specifieke onderwerpen terug kunt vinden.

Gedurende het boek noemt Jeroen in voetnoten steeds waar de beschreven informatie ook terug te vinden is. Zo kun je zelf verder lezen, als je dat wilt, of in elk geval bepalen of de informatie uit een betrouwbare bron komt.

Opmaak


Qua opmaak is het boek erg eenvoudig van opzet. Gelukkig is het wel redelijk rijk ge´llustreerd, maar de afbeeldingen zijn niet in kleur.Conclusie


De Doorbraak van de Elektrische Auto is een erg compleet boek. Voor iedereen die een elektrische auto overweegt zit het vol met praktische kennis die je goed kunt gebruiken voordat je tot de aanschaf overgaat.

Ook helpt het boek deze groep waarschijnlijk met het wegnemen van eventuele twijfels die ze nog hebben over elektrisch rijden.

Daarnaast is het een erg nuttig boek voor iedereen die elektrisch rijden moet 'verdedigen' in online discussies of in ene gesprekje op een feestje. Jeroen heeft de feiten goed onderzocht en noemt overal zijn bronnen. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Bestellen


De Doorbraak van de Elektrische Auto is in mei dit jaar verschenen en bestaat uit 220 pagina's. Het boek kost 14,95 euro als eBook of 22,50 als gedrukt boek.

Bestel het boek bij Bol.com of op Lees.nl.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Boeken

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.