Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Geluid Tesla Model 3 opeens verdwenen

vrijdag 8 april 2022, 11:11 door | 3,780x gelezen | 6 reacties

Sinds gisteren heb ik opeens geen geluid meer in mijn Tesla Model 3. Ik hoor wel nog systeemgeluiden, zoals het geklik van de richtingaanwijzer, maar ik kan geen muziek meer luisteren.


Gisterenochtend was ik op weg naar mijn werk een podcast aan het luisteren vanaf mijn telefoon via de bluetooth verbinding van de Tesla. Vlak voordat ik op kantoor was, werd ik gebeld. Bij aankomst schakelde ik de telefoon van de Model 3 naar mijn telefoon, zodat ik verder kon bellen.

Terug in mijn auto, 's middags op weg naar huis, was mijn geluid opeens verdwenen. Geen muziek meer via Spotify, geen geluid meer als ik een podcast vanaf mijn telefoon wil spelen (via de Tesla) en ook geen geluid als ik muziek van de USB drive wil spelen.

De Model 3 geeft wel gewoon aan dat de muziek afgespeeld wordt. Ook kan ik het volume hard draaien. Dan zie ik het balkje wel oplopen, maar het geluid blijft uit.

Uiteraard heb ik vrijwel direct een soft reset gedaan. Nog terwijl ik onderweg naar huis was. Zo'n soft reset doe je door de twee knoppen op het stuur een paar seconden in te drukken. Je scherm valt dan even uit; het infotainment systeem wordt herstart. Je kunt tijdens zo'n soft reset gewoon doorrijden.

Bij thuiskomst heb ik ook een shut down uitgevoerd. Hierbij ga je in het menu en kun je onder 'veiligheid' de auto uitschakelen. Het idee is dat de auto dan helemaal uitschakelt, totdat je op het rempedaal drukt.

Bij mij schakelde de auto zich overigens binnen 2 minuten vanzelf al weer in. Helaas blijft het geluid nog steeds weg.

Na meerdere resets heb ik dan nu maar een service afspraak ingepland bij Tesla. Dat kan op zich handig via de app. Helaas zit er wel een wachttermijn op. Mijn eerste mogelijkheid was op 28 april. Net heb ik hem (ook via de app) nog kunnen verplaatsen naar 14 april.

Blijkbaar zijn er dan weer tijdslots vrij gekomen. Dus dat is een handige tip voor als je een afspraak ingepland hebt. Gewoon later nog eens kijken of je hem wellicht kunt vervroegen.

Mocht iemand nog een suggestie hebben, laat het vooral even weten in de reacties!

Update:
De oplossing is gevonden. Ik moest even via de Tesla een telefoontje plegen en daarna werkte alles weer.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 100 credits tegoed voor extraatjes (zoals gratis Superchargen) in de Tesla shop.

6 reacties

 1. Peter van Mil
  Peter van Mil schreef op vrijdag 8 april 2022 om 14:22

  Ik heb dit probleem ook gehad, of soortgelijk. Bij mij geen audio vanaf bluetooth en ook geen radio bijvoorbeeld.
  Dit is met een soft reset niet opgelost. Een aantal dagen later, automagisch wel...

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op zaterdag 9 april 2022 om 20:07

  Yes, de oplossing gevonden!

  Het probleem onstond na een telefoongesprek en dat bleek ook de oplossing. Ik heb gebeld vanuit mijn Model 3 en daarna werkte alles weer zoals het hoort!

 3. Henk Krol
  Henk Krol schreef op dinsdag 12 april 2022 om 10:39

  Ook mijn Tesla kende hetzelfde probleem. Na twee dagen was er ineens wel weer geluid, zonder dat ik zelf (voorzover ik weet) iets heb veranderd.

 4. Reinier van den Berg
  Reinier van den Berg schreef op dinsdag 12 april 2022 om 10:40

  Ha Elja, fijn dat het verholpen is. Nu maak ik van de gelegenheid gebruik om 2 vragen te stellen.
  Ten eerste, ik sprak laatst met iemand uit de garage-wereld. Ik zei dat ik met de T3 nooit naar de garage ga. Hij was positief geïnteresseerd, maar vroeg wel: en de luchtfilters dan? Die vervang je doorgaans om het jaar. Goede vraag, volgens mij. Ik heb dit dus 2,5 niet gedaan.
  Ten tweede, soms valt CruiseControl tijdens een rit uit. Kan dat te maken hebben met bv vuil op de camera's? Groet!

 5. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 12 april 2022 om 11:54

  @Renier; Ik heb mijn luchtfilters ook nog niet vervangen. Tesla raadt aan dit elke 2 jaar te doen. Ik heb mijn Model 3 3 jaar en 1 maand. vrolijk

  Ik heb er zojuist 2 besteld (je hebt er twee in je auto zitten - 40 euro). In principe moet je ze zelf kunnen vervangen.

  Als ik ze binnen heb maak ik een filmpje van hoe ik ze vervang. Eens kijken of mij dat lukt (dan moet iedereen dat kunnen).

  Cruise control (1 keer de hendel naar beneden) of Autopilot (2x de hendel naar beneden)? Valt ie uit terwijl die geactiveerd is, of is ie even niet beschikbaar?

  Autopilot is vaak even niet beschikbaar als je auto de weg niet goed genoeg kan beoordelen. Meestal iets wat gebeurd wanneer je niet op de snelweg rijdt op een weg waar de markeringen niet zo goed aangegeven zijn.

  Als het zicht geblokkeerd is (door vuil of direct zonlicht) dan geeft je auto dit aan op het scherm.

 6. Info
  Info schreef op dinsdag 12 april 2022 om 15:35

  Ik heb de filters onlangs na ruim 2 jaar zelf vervangen. Dat bleek bij mij wel nodig.
  Was wel even n dingetje met die opklikpanelen die er aan de bijrijderskant vanaf moeten. Hier is bij Tesla nog niet zo goed over nagedacht.
  Ook sneed ik me gemeen n mn vingers (slecht afgewerkte gestanste metaaldelen). Draag dus even handschoeentjes.
  Er is op de Teslasite een workaround beschikbaar (maar die is niet erg duidelijk)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.