Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Rood lampje bij het (niet) laden

zondag 25 juli 2021, 20:10 door | 5,914x gelezen | 1 reactie

Gisteren stak ik de stekker van de lader in mijn Tesla Model 3 en in plaats van een blauw Tesla-logo lampje kreeg ik een rood lampje. De auto bleek ook niet te laden. Gelukkig was de oplossing uiteindelijk eenvoudig.

Rood lampje bij insteken stekker


Het probleem is waarschijnlijk ontstaan door een wat onhandige manier van de stekker in de auto steken. Mijn zoon was me aan het helpen, maar hij drukt op de knop op de lader, zodat het laadklepje halverwege het erin stoppen van de stekker opeens weer dicht ging.

Na het opnieuw openen van het klepje en het plaatsen van de lader werd het lampje bij de laadpoort opeens rood.

Op dat moment heb ik het even gelaten voor het was. Toen ik 's avonds terug ging naar de auto om te kijken of het nu goed ging zag ik niks bijzonders meer. De volgende ochtend bleek de auto echter niet geladen te hebben.

Tijd om wat meer in detail te kijken naar wat er aan de hand was. Bij het opnieuw plaatsen van de laadkabel bleek opnieuw het lampje rood te kleuren. Ook naar een reset van de auto was het niet verholpen.

De volgende stap was een blik in de meterkast om te zien of de aardlek er niet uitgeslagen was. Dat was echter niet het geval.

We hebben nog een elektrische auto (een Volkswagen e-Up), maar ook die bleek niet te laden. Het probleem lag dus bij de laadpaal, niet bij de auto.

Nu heb ik een Tesla Wall Charger. Aan de zijkant daarvan zit een reset-knop. Dit bleek de oplossing, na deze een paar seconden ingedrukt te hebben werkte alles weer zoals het hoort. Inmiddels is de Model 3 weer opgeladen.

Tesla Wall Charger - Reset button


Nu kan het rode lampje volgens mij meerdere fouten aangeven, maar dit is dus één mogelijke oplossing. Mocht je het ooit zelf ook overkomen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang 500 euro korting op een Model S, Model X of Model Y.

1 reactie

  1. André Verreet
    André Verreet schreef op zondag 25 juli 2021 om 20:58

    Elja,
    Bedankt voor de tip.
    Grts.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.