Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Midnight Silver Metallic nu de standaard kleur in Amerika

woensdag 5 juli 2023, 10:01 door | 1,308x gelezen | 1 reactie

Tesla heeft de standaard kleur voor de Tesla Model 3 en Model Y in Amerika aangepast van wit naar Midnight Silver Metallic (grijs). In Nederland is dit (nog) niet de standaard kleur geworden.

Midnight Silver Metallic


In eerste instantie was zwart de kleur die je zonder meerkosten kon kiezen bij het bestellen van je Tesla Model 3. Die kleur kwam daarom ook gekscherend bekend te staan als 'poverty black'.

Later veranderde Tesla de standaard kleur voor zowel de Model 3 als de Model Y naar wit. Nu is dat dus weer aangepast naar Midnight Silver Metallic.

In Nederland kun je bij de Model 3 momenteel zonder meerkosten kiezen voor zowel wit (Pearl White Multi-Coat) als zwart (Solid Black). Voor Midnight Silver Metallic betaal je 1.600 euro extra. Deep Blue Metallic kost ook 1.600 euro extra en voor Red Multi-Coat betaal je zelfs 2.000 euro bovenop de standaard prijs.

Bij de Model Y kun je alleen Pearl White Multi-Coat zonder meerkosten bestellen. Solid Black kost 1.200 euro extra en voor Deep Blue Metallic betaal je 1.600 euro.

Tesla Model Y - Midnight Cherry Red


Op de Model Y zijn bovendien twee kleuren te krijgen die alleen nog in de fabriek in Berlijn gemaakt worden: Quicksilver (met een meerprijs van 3.000 euro) en Midnight Cherry Red (voor 3.200 euro). In mijn ogen ook de mooiste kleuren die momenteel beschikbaar zijn.

Die Tesla Model Y Performance Midnight Cherry Red staat sowieso op mijn lijstje als mogelijke opvolger van mijn huidige Model 3. Al kan Project Highland daar zeker nog wel verandering in brengen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

1 reactie

  1. Wiebe
    Wiebe schreef op dinsdag 11 juli 2023 om 11:20

    Laat mij maar in een poverty black rijden. Ik betaal geen 1.600,= 2.000,= 3.000 of zelfs 3.200,= voor een pot andere kleur verf. Hoop wel dat ze het trekvermogen voor de aanhanger gaan opwaarderen. 950 kg geremd is te weinig. Ook ik heb er nu (in 4 jaar) net 100.000 km opzitten. Ook zonder noemenswaardige problemen. Volgend jaar maar een nieuwe en kan moeders in deze. Opladen op de zonnepanelen en ze kosten een stuk minder tegenwoordig. (of een volvo of polestar want die trekkenm1.500kg)

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Algemeen

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.