Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Je telefoon draadloos opladen in de Model 3

vrijdag 11 oktober 2019, 10:01 door | 11,539x gelezen | 6 reacties

Bij je Tesla Model 3 krijg je standaard een tweetal kabeltjes bijgeleverd om je telefoon op te laden. Tegenwoordig is draadloos laden bij nieuwe smartphones natuurlijk de standaard. Voor een paar tientjes kun je upgraden naar een draadloze set.


Dat kan bij Tesla zelf (via de Nederlandse shop kon ik hem niet vinden), maar met een prijs van 125 dollar is de draadloze lader niet erg betaalbaar. Recent heb ik mijn iPhone 7 vervangen door een iPhone 11 Pro, dus heb ik me ook verdiept in de draadloze laders die te krijgen zijn.

Bekende (maar prijzige) draadloze laders zijn die van Nomad en Jeda. Een andere populaire draadloze lader is die van Taptes. Deze is met 39,99 dollar een stuk betaalbaarder. Verzending is gratis.

Zelf heb ik de mijne besteld op 16 september. De verwachte levertijd was 9 tot 14 dagen. Hij werd geleverd op 30 september, dus ga gerust uit van die twee weken.

Installatie is erg eenvoudig. Haal de Tesla telefooncover eraf en verwijder eventueel de kabel (als je die aangesloten had). Vervolgens kun je de Taptes lader via de kabeltjes en de USB-splitter aansluiten op de USB port van je Tesla.

Mijn iPhone 11 Pro schuift bij het vlotjes nemen van een rotonde nog wel naar de zijkant toe, maar hij blijft dan wel gewoon netjes laden. Het is wel prettig om niet langer steeds de telefoon op de laadkabel te hoeven prikken (en eruit te trekken, wat ook niet heel soepeltjes gaat).

Er zit een verhoging/balkje onderaan het laadplateau. Hierdoor is de 'slide to open' (van onderen) bij de iPhone 11 Pro een stuk prettiger te bereiken dan voorheen.

Ik ben dus wel blij met deze zeer betaalbare draadloze smartphonelader.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

6 reacties

 1. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op vrijdag 11 oktober 2019 om 13:47

  Via Ali voor de helft van de prijs te bestellen. Heb hem zelf ook en werkt uitstekend.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op vrijdag 11 oktober 2019 om 14:16

  @Hunkaroglu; Zo te zien net een iets ander model dan deze, maar wellicht ook prima. Ik vind deze van Taptes op zich al niet duur. Extra voordeel is dat ik er veel positieve berichten over kon vinden. Dat geeft een beetje vertrouwen in de kwaliteit.

 3. Randy
  Randy schreef op vrijdag 11 oktober 2019 om 16:37

  Taptes is gewoon een reseller aan de levertijden te zien. Zelf een $22 exemplaar van Ali. Geen problemen.

  Trouwens: "Bij je Tesla Model 3 krijg je standaard een tweetal kabeltjes bijgeleverd om je telefoon op te laden."
  Volgens mij is dit tegenwoordig geen standaard meer maar een optie. Ik kreeg in ieder geval niets meegeleverd vorige maand en werd verwezen naar de webshop waar ik ze voor gold-plated prijzen kon kopen.

 4. Elja Trum
  Elja Trum schreef op vrijdag 11 oktober 2019 om 16:39

  @Randy; Prima.

  Minder dat die kabeltjes niet meer standaard bijgeleverd worden. Zou mooi zijn als ze de draadloze variant gewoon standaard maakt. Zal ze qua onderdelen en moeite waarschijnlijk nog geen euro per auto kosten, vermoed ik.

 5. RJ
  RJ schreef op dinsdag 15 oktober 2019 om 12:04

  Leuke tip, heb hem inmiddels ook besteld. En nu ik toch keek bij taptes.com: daar is ook een oplossing te koop voor die wat ongemakkelijke niet aanpasbare hoofdsteunen, waardoor (in elk geval bij mij) je hoofd niet echt gesteund wordt. Met eenvoudige nekkussens lijkt dit oplosbaar. Set van 2 voor 20 USD. Kun je je geen buil aan vallen, dus die heb ik gelijk ook maar besteld.

 6. DocUtrecht
  DocUtrecht schreef op donderdag 21 november 2019 om 11:50

  Ik ben nog aan het twijfelen over draadloos opladen en via een kabeltje. Volgens mij gaat het draadloos opladen wel een stuk langzamer dan via een QI mapje. Hebben mensen ervaring hiermee?

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.