Elja Trum

Tesla Model 3 bij Tesla Store Duiven

zondag 25 november 2018, 16:32 door | 3,188x gelezen | 2 reacties

Eerder was de Tesla model 3 al te bewonderen in Amsterdam en Rotterdam, maar sinds gisteren ook in de Tesla Store in Duiven. Deze is voor mij het minst ver weg, dus nam ik gisteren een kijkje.

Tesla Model 3 in Duiven


Dit is de Model 3 die tot vrijdag in Rotterdam te bekijken was. De komende week (tot 1 december) is hij nog in Duiven te bewonderen. Samen met mijn collega Michael (die ook een Model 3 in reservering heeft) brachten we een bezoekje.

De Model S en Model X die normaal in de showroom staan waren verplaatst naar de garage en de showroom werd alleen gebruikt voor de Model 3 Ún de wachtrij voor mensen die de auto wilde bekijken.

Tesla Model 3


Het was goed druk en je moest ook ongeveer een uur geduld hebben voordat je zelf even in de Model 3 mocht zitten en een korte uitleg kreeg van het aanwezige personeel.

Tesla had gezorgd voor een gebakje en een flesje drinken en ook terwijl we in de wachtrij stonden werd er nog wat aangeboden. Goed geregeld dus!

Vanuit de wachtrij had je natuurlijk al alle tijd om de Model 3 vanaf een paar meter afstand goed te bekijken. Er hing een gezellige sfeer; iedereen was enthousiast over de Model 3.

Ik was er wel blij mee dat hier ook de rode Model 3 stond. Dit is de kleur die ik overweeg en nu ik hem in het echt gezien heb weet ik zeker dat het de rode wordt voor mij.

Tesla Model 3 Multi Coat Red


Eigenlijk is het helemaal exact het model dat ik straks graag voor de deur heb staan; een Tesla Model 3 Long Range (AWD) in Multi Coat Red en met de 19 inch velgen.

De Model 3 die hier stond was overigens een ge´mporteerde versie die verder niet geschikt is voor in Nederland. Zo ontbreekt het in Europa verplichte mistlicht en heeft deze Model 3 nog niet de CCS laadpoort die de Europese modellen krijgen.

Tesla Model 3 - Amerikaanse laadpoort


Iedereen kreeg dezelfde korte toer van de Model 3. Allereerst even de frunk bekijken (de kofferbak ruimte voor in de auto), vervolgens linksom langs te auto naar de achterbak.

Overigens; je ziet op de foto de motorkap steeds op een kiertje open staan. Dit komt omdat om de minuut de klep omhoog werd gedaan om de frunk te laten zien. De motorkap werd niet elke keer compleet dicht gedaan, want dan moet je hem in de auto (of op je smartphone) weer openen voor de volgende demo.

Tesla Model 3 kofferbak


Bij de achterbak (die overigens lekker ruim is) werd nog even getoond dat er ook extra laadruimte zit onder de bodem van de kofferbak (met ruimte voor ongeveer twee bierkratjes). Vervolgens werd nog de laadport getoond en mocht je even instappen om de auto van binnen te bekijken.

In de auto kregen we een korte demo van de functies van de auto. In tegenstelling tot de Amerikaanse Tesla Model 3 die You You mee had op zijn tour door Europa was bij deze Model 3 wel gewoon de kaart ingeladen.

Ook stond de allernieuwste versie van de software reeds ge´nstalleerd; dat was te zien aan de nieuwe manier waarop de luchtstromen in te stellen zijn. Dat werkte overigens allemaal heel soepel. Ook mochten we even het stuur verstellen.

Tesla Model 3 - Interieur


De tour was binnen een paar minuten voorbij, maar het is zeker leuk om even een korte indruk te kunnen krijgen en de auto in het echt te kunnen bekijken. Zelf vond ik het beoordelen van de kleur het handigste voor mezelf.

De Tesla Model 3 staat nog tot aanstaande zaterdag bij de Tesla Store in Duiven. Ook in Amsterdam is de Model 3 de komende week (tot en met 30 november) nog te bewonderen.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode of die van mijn collega Michael om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

 1. Hans Schenkelaars
  Hans Schenkelaars schreef op dinsdag 27 november 2018 om 12:03

  Tja, de Tesla Model 3 ziet er idd erg goed uit. Ik heb hem vorige week in Rotterdam gezien en was onder de indruk. Hele mooie auto, Volvo S60 Formaat, interne afwerking en gebruikte materialen zijn hoogwaardig. De achterbank vind ikzelf wat tegenvallen. Maar daar zal ikzelf niet veel zitten vrolijk Kan niet wachten. Heb een reservering staan... In december opent Tesla een nieuwe grote Showroom in Eindhoven en dan ga ik er vanuit dat daar ook een Model 3 staat. Dan ga ik gewoon nog een keertje met mijn vrouw kijken. Ik ben ook benieuwd naar de andere reacties..

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op dinsdag 27 november 2018 om 15:48

  Ik vond de achterbank overigens op zich ook best prima. Nadeel is dat de vloer relatief hoog zit hier waardoor je benen een beetje in een rare hoek komen te staan (niet op de bank leunen). Het zicht naar boven, door het glas is dan wel weer erg mooi.

  En inderdaad; zelf zal ik daar toch niet zitten. knipoog
  Mijn kinderen wel, maar die passen daar de komende jaren nog helemaal prima volgens mij.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.