Elja Trum

Tesla Model 3 in Eindhoven

vrijdag 28 december 2018, 11:22 door | 1,140x gelezen | 2 reacties

De Tesla Model 3 is al besteld, maar mijn vrouw had de auto nog niet eens in het echt gezien. Reden genoeg om gisteren een bezoekje te brengen aan de Tesla Store in Eindhoven, waar ze de Model 3 in de showroom hebben staan.

Vooraf heb ik even naar Tesla gebeld om te informeren waar ik een Model 3 kon bekijken. Zij adviseerde Eindhoven als locatie. Duiven en Eindhoven zijn vanuit mijn woonplaats ongeveer even ver rijden, dus dat was helemaal prima.

Tesla Model 3 in Eindhoven


Aan de telefoon vertelde ze me overigens ook nog dat Tesla waarschijnlijk in januari contact op neemt over de betalingsmogelijkheden. Iedereen die de Tesla al besteld heeft kan zo'n telefoontje volgende maand waarschijnlijk verwachten.

In Eindhoven bleken ze ook de rode Model 3 te hebben. Sterker nog; het was exact het model zoals ik het besteld heb. De Tesla Model 3 Longe Range All-wheel-drive met 19 inch velgen en zwart interieur. Voor mijn vrouw tenminste direct duidelijk hoe ie straks ook voor de deur komt te staan.

Tesla Model 3 in Eindhoven


De vorige keer dat ik de Model 3 bekeek moest ik ruim een uur in de rij staan voordat ik even snel om de auto mocht lopen en er in kon zitten. Dat is nu gelukkig anders. Er was wel constant aanloop voor de Model 3, maar toch zo beperkt dat je ruim de tijd had vragen te stellen, de auto van alle kanten te bekijken en er rustig even in te zitten.

Wel prima dus om nu de Model 3 nog eens rustig te kunnen bekijken.

Ook handig dat de Model X en de Model S in de buurt staan, dan kun je de auto's qua omvang ook aardig vergelijken. Het viel me vooral op (en mijn vrouw, Sara, trouwens ook) hoeveel breeder de Model S eigenlijk wel niet is vergeleken met de Model 3. De Model S heeft vooral een opvallend dikke kont.

Persoonlijk ben ik wel blij met de afmetingen van de Model 3. De Model S was voor mij echt te groot (en ook te duur overigens). De Model 3 is zeker geen kleine auto, maar vergelijkbaar met een Audi A4 of BMW 3 serie. Voor mij een ideale maat.

Tesla Model 3 in Eindhoven - Interieur


Zelf ben ik al helemaal gewend aan het interieur van de Model 3. Ik kan de minimalistische stijl wel waarderen. Een groot scherm in het midden waarop alles te bedienen is en een grote kaart in beeld staat en verder geen overbodige knopjes en afleidingen.

Sara was nog niet zo bekend met het interieur, maar gaf direct aan de rust erg op prijs te stellen. Ze zag het alleen maar als voordeel. Ze geeft niet heel veel om auto's, maar de Model 3 is goedgekeurd.

Tesla Model 3 in Eindhoven - scherm


Hoewel ik niet het idee heb dat Tesla medewerkers in de showroom meer informatie hebben dan dat op het internet te vinden is gaf de medewerker in Eindhoven wel aan dat ie dacht dat ik niet al te lang op mijn Model 3 zou hoeven te wachten. Februari of maart zou in zijn ogen mogelijk moeten zijn.

Mocht je zelf de Tesla Model 3 nog niet in het echt gezien hebben. Volgens mij blijft dit exemplaar hier nu permanent in de showroom aanwezig, dus je kunt gaan kijken wanneer het je uit komt. Uiteraard kun je ook altijd even met Tesla bellen waar de Model 3 bij jou in de buurt te bekijken is.

Proefritjes zijn momenteel helaas nog niet mogelijk.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik de referalcode michael82756 van mijn collega om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

2 reacties

  1. Sitelabs
    Sitelabs schreef op zaterdag 29 december 2018 om 16:48

    Hey Elja leuk om je ervaringen te lezen. Zelf heb ik ook een M3 in bestelling. Ik kijk uit naar het telefoontje van Tesla. Ik vroeg mij af of je ook iets met refferal hebt gedaan? Op teslamoterclubs heb ik zelf een refferal ontvangen voor 6 maand gratis Super Charging, altijd leuk lijkt mij.

  2. Elja Trum
    Elja Trum schreef op zaterdag 29 december 2018 om 17:50

    Ja, ik heb zo'n mail gestuurd naar Tesla met een referalcode, maar nog niks terug gehoord.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.