Elja Trum

Tesla Model 3 kan eigenlijk 537 kilometer op één lading

dinsdag 19 september 2017, 22:44 door | 326x gelezen | 0 reacties

Volgens Tesla kun je met de Model 3 voorzien van de grote accu een afstand afleggen van 498 kilometer (310 mijl). Het lijkt er echter op dat Tesla bewust een lager bereik op geeft. De officiële EPA certificering geeft de Model 3 namelijk een bereik van maar liefst 537 kilometer.

Tesla Model 3


In tegenstelling tot de New European Driving Cycle (NEDC) certificering die we hier in Europa gebruiken is de EPA wel aardig betrouwbaar. Het bereik dat de US Environmental Protection Agency (EPA) opgeeft is meestal behoorlijk accuraat in de praktijk.

Het bereik volgen de EPA wordt berekend op basis van testen in stadsverkeer en op de snelweg. De stad weegt uiteindelijk voor 55 procent mee, de snelweg voor 45 procent. De EPA vermenigvuldigt het gehaalde bereik met een factor van 0,7 om tot een realistisch resultaat onder wisselende omstandigheden te komen.

In het geval van de Model 3 werd in stadsverkeer een afstand van 796,69 kilometer gehaald en op de snelweg 731,67 kilometer. Na de correctiefactor en het berekenen van het gemiddelde op basis van de percentages kom je dan uit op een EPA bereik van 537,2 kilometer op één lading.

Bijna 40 kilometer meer dan Tesla zelf aangeeft voor hun Model 3 met grote accu. Mogelijk doet Tesla dit om het verschil met hun Model S 100D te vergroten. Die heeft namelijk een bereik van 539 kilometer.

Daarnaast is het natuurlijk een goede manier om klachten over het bereik te voorkomen. Meestal hoor je bij elektrische auto's dat ze in de praktijk de opgave van de fabrikant nooit halen. Het is natuurlijk mooi als jouw auto's bekend komen te staan als de uitzondering op die regel.

Goed nieuws dus voor (toekomstige) Tesla Model 3 eigenaren.

Via: Teslarati

Elja Trum

Over de auteur

Elja is oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden, is enthousiast over Tesla en heeft een multi-coat red Tesla Model 3 Long Range All-Wheel-Drive met 19 inch velgen.

Ben jij van plan een Tesla te bestellen? Gebruik mijn referalcode elja37232 om 1.500 kilometer gratis Supercharging tegoed te ontvangen.

0 reacties

    Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
    Deel als eerste jouw mening over dit onderwerp!

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.