Bestel hét Tesla Model 3 boek.
Elja Trum

Vernieuwde Tesla Model 3 aangekondigd en te bestellen

vrijdag 1 september 2023, 09:09 door | 826x gelezen | 3 reacties

De Tesla Model 3 is vernieuwd! We wisten natuurlijk al dat het eraan zat te komen, maar nu is ie officieel Ún direct te bestellen. De nieuwe Model 3 heeft mooie verbeteringen die de Model 3 weer helemaal up-to-date brengen.

Tesla Model 3 (2023)


Het eerste wat opvalt is natuurlijk het vernieuwde uiterlijk. De neus heeft een hele andere look gekregen en de koplampen zijn vernieuwd. Ziet er wat mij betreft erg goed uit. Ook de achterlichten zijn vernieuwd en ook hier vind ik het er erg geslaagd uitzien.

Een detail aan de achterkant is ook dat er nu geen beeldmerk, maar uitgeschreven 'Tesla' staat. Ook dat is in mijn ogen een mooie verbetering.


Aan de binnenkant is nog meer verandert. Zo zijn de richtingaanwijzers verplaatst naar op het stuur en gaat ook de keuze voor de rijmodus (Drive, Reverse, Neutral en Park) nu via het scherm. Het scherm is vernieuwd met meer helderheid en sneller reactietijden, maar verder qua formaat hetzelfde gebleven.

Achterin vind je nu een extra scherm voor de passagiers. Zij kunnen hier hun ventilatie/verwarming instellen, maar ook bijvoorbeeld Netflix kijken tijdens het rijden.

De stoelen (voorin) kunnen nu ook koelen. Toevallig heb ik dit laatst ervaren in de Porsche Taycan en dit is een erg prettige mogelijkheid! Het geluidssysteem heeft een upgrade gekregen en in de auto vind je nu geen 14, maar zelfs 17 luidsprekers.

Het interieur kun je nu een kleurtje geven met speciale verlichting hiervoor. Ook zijn wifi en bluetooth verbeterd.

Bovendien is de kofferbak iets groter geworden, je kunt nu 33 liter extra meenemen, in totaal 594 liter. Altijd prettig.

De rode en grijze kleur zijn aangepast en anders dan de huidige kleuren bij de Model 3.

De autopers heeft de nieuwe Tesla Model 3 al mogen uitproberen (beetje jammer dat ze mij niet uitgenodigd hebben). Vandaag gaan ze er ook de weg mee op, dus vanaf morgen hebben we ook video's met praktijkervaringen.

Prijs en beschikbaarheid


Het goede nieuws is dat de prijs van de Model 3 met maar 1.000 euro verhoogd is. Je kunt de auto nu al bestellen en de eerste leveringen zouden in oktober dit jaar (dus over een maand al) moeten gebeuren.

Wat we nog missen is de Performance versie. Deze gaat nog wel komen, heb ik begrepen. Voor mij een reden om nog even te wachten, want dat lijkt me een leuke upgrade.


Ondanks dat dezelfde motoren en accu in de vernieuwde Model 3 te vinden zijn is het bereik met zo'n 12 procent verbeterd. Dit komt vooral door verbeterde stroomlijn.

Ik ben erg enthousiast over de vernieuwingen. Mijn eigen Tesla Model 3 is in maart volgend jaar 5 jaar oud (en valt dan buiten de voordelige 4% regeling). Dit zou wel eens de opvolger kunnen zijn.

Elja Trum

Over de auteur

Elja is auteur van het Tesla Model 3 boek en oprichter van Teslafacts en het fotografieblog Photofacts. Hij houdt van lekker doorrijden en is enthousiast over Tesla en zijn Model 3.

Zelf een Tesla bestellen?
Bestel via mijn referral-link en ontvang een voordeeltje van Tesla.

3 reacties

 1. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op vrijdag 1 september 2023 om 10:41

  Die van mij Model 3 LR wordt volgend jaar juli 5 jaar oud. Als ik me niet vergis wordt de bijtelling dan 22%. Bijtelling volgend jaar voor nieuwe auto is 16%. Is privé overnemen en uitrijden dan niet voordeliger? Als je zakelijk blijft rijden is denk ik op lange termijn dan een nieuwe voordeliger. Aan de andere kant heeft de goedkoopste versie iets minder power dan de huidige. In 6,1 sec naar de 100, terwijl de oude in 5,6 sec de 100 aantikt. Je zal het niet echt merken maar toch. 😁 Performance hebben ze ook niet meer? Dan zullen die performance versies van nu ook weer gewilder worden denk ik.

 2. Elja Trum
  Elja Trum schreef op vrijdag 1 september 2023 om 11:10

  @Hunkaroglu; Ja, na die 5 jaar wordt je bijtelling 22%. Dan is naar privé halen inderdaad de goedkoopste optie.

  Ik moet binnenkort de sommetjes maar eens gaan maken wat het zou kosten om een nieuwe Model 3 zakelijk te gaan rijden. Het wordt sowieso een stukje duurder dan wat we de afgelopen vijf jaar hebben betaald.

  De Performance versie moet nog komen, voor zover ik begreep. Dat kan dus het wachten nog even waard zijn.

 3. hunkaroglu
  hunkaroglu schreef op vrijdag 1 september 2023 om 11:15

  Ik vind het altijd lastig om die sommetjes te maken. Het kan ook natuurlijk weer verschillen of je een eenmanszaak of een bedrijf hebt en wat je kosten zijn. Zal mijn boekhouder even lief aankijken of hij het kan berekenen voor mij.

Deel jouw mening

Let op: Op een artikel ouder dan een week kan alleen gereageerd worden door geregistreerde bezoekers.
Wil je toch reageren, log in of registreer je dan gratis.
Toon alle artikelen binnen Model 3

Ontvang wekelijks Tesla nieuws in je inbox

Elke week de laatste berichten in je mailbox.
Meer over de wekelijkse mail. Of blijf op de hoogte via Facebook.


Elja Trum

Teslafacts; alles over Tesla

Oke, ik geef het toe: ik ben best wel fan van Tesla. Elon Musk heeft een bedrijf opgezet dat gave producten maakt; mooie auto's met top prestaties en -ohja- het is ook nog eens goed voor de wereld. Een leuk onderwerp om over te schrijven. Dat doe ik dan ook op dit blog. Veel leesplezier! Mocht je het leuk vinden om zelf ook één of meerdere artikelen te schrijven op Teslafacts, neem dan contact op.Meer over Teslafacts
Om teslafacts.nl goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. akkoord
sluiten

De laatste Tesla nieuwtjes in je inbox

Mis geen enkel bericht; schrijf je in en we sturen je wekelijks de laatste Tesla nieuwtjes.